Komutanına göre, Er Yüce vatan haini

12 askerin şehit olduğu Hakkari Dağlıca baskınının ardından Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik o geceye ilişkin bir rapor hazırladı. NTV’nin haberine göre, raporda, Mardinli Er Ramazan Yüce’nin kendi rızası ile silahıyla teröristlere teslim olduğu, arkadaşlarına da ‘teslim olun’ çağrısı yaptığı, önce iki er ardından diğerlerinin bu çağrıya uyduğu kaydedildi. Raporda, Er Yüce’nin daha önce arkadaşlarına “PKK bizden daha iyi, benim yerim dağlardır, ben onları çok seviyorum” dediği ve terhis olan 4 askere ilişkin “İnşallah gidemezsiniz, havaya uçarsınız” diye bağırdığı öne sürüldü. Yarbay, Yüce’nin vatanına ve birliğine ihanet ettiğini söyledi.


Raporda şu bilgilere yer aldı:


– Uzman Çavuş Halis Çağan ‘mevzi değiştirme veya geri çekilme’ imkanına rağmen teröristlerle birlikte gitti. Er Fuat Başo gönüllü olarak gitti.


– 20 Ekim günü saat 23:55’te önce 5-6 kişilik terörist grup görüntülendi. 30 saniye sonra 5 ayrı tepeden yoğun ateş açıldı.


– Bölgedeki sis, terör saldırısı hazırlığını örttü.


– Saat 01:00 civarında Keri/Meri Tepe bölgesi komutanıyla temas kesildi. İstenen helikopter desteği 04:00 sıralarında geldi.


– Olay öncesi çok sayıda yeni telsiz kodu kullanıldı. Saldırı hazırlığı düşünüldü.


– Bir bölük komutanı izinli, biri izne gitme aşamasında, bir diğeri yeni bir operasyona gitme hazırlığındaydı. Bu nedenle bölüm komutanı yoktu.


– Teröristler olaydan sonra 3 gün boyunca birliğe taciz ateşi açtı.

1053700cookie-checkKomutanına göre, Er Yüce vatan haini

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.