KONGRA-GEL basın toplantısı engellendi

KONGRA GEL, beklenen sorumlulukları gereği kamuoyuna yazılı bir açıklama yapacağını duyurdu.

KONGRA-GEL tarafından yapılan yazılı açıklamada, toplantının amacının Türkiye’de bir grup aydının Kürt sorununda şiddetin durdurulması ve demokratik barışçıl bir ortamın yaratılması için yaptıkları çağrıya karşılık vermek olduğu vurgulandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aydınlarla görüşmesinde ve Diyarbakır’da yaptığı değerlendirmelerde ilk defa Kürt sorununun varlığını kabul etttiği ve Erdoğan’ın demokratik çözümde ısrarlı olacaklarına dair beyanlarda bulunduğu kaydedilen açıklamada, “Bunlara rağmen Türkiye’nin basın toplantısının iptali için yaptığı girişimler, daha başta barış ve demokrasi adına yapılan söylemlere gölge düşürmektedir” denildi.

Açıklamada, yaşananlara rağmen, sürecin barışçıl gelişimi için kendilerinden beklenen sorumlulukların gereği olarak kamuoyuna yazılı bir açıklama yapılacağı ifade edildi. (MHA)

DEHAP ÇAĞRISINA DA SORUŞTURMA

Öte yandan terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit, DEHAP Parti Meclisi (PM) ve il başkanları toplantısı sonuç bildirgesinde, ”terör örgütünün amacının propagandasının yapıldığı” iddiasıyla inceleme başlattı.

Alınan bilgiye göre, Savcı Kelkit, basın yayın organlarında çıkan haberleri ihbar kabul ederek, TCK’nın ”silahlı örgüt” başlığını taşıyan 314. maddesinin yollamasıyla, ”örgütün veya amacının propagandasını yapma” suçunu düzenleyen 220/8 maddesi uyarınca inceleme başlattı.  

FOTOĞRAF: KONGRA-GEL Başkanı Zübeyir Aydar

1112700cookie-checkKONGRA-GEL basın toplantısı engellendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.