Kongre günü Antikapitalist Müslümanlar’dan manifesto: Kapitalizm Allah’ın düşmanıdır!

Kapitalizmle Mücadele Dernekleri adıyla örgütlenme hazırlıklarını tamamlayan hareket, İstanbul Fatih’te bugün düzenlediği basın toplantısında bir manifesto yayınladı. Toplantıda konuşan İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, “para peşinde koşan iktidarlar düşecek ve parçalanacaklardır” diye konuştu.

Fatih’te bulunan İnşa Kültür Evi’nde düzenlenen toplantıya, ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık ve Halkların Demokratik Kongresi(HDK) Yürütme Kurulu Üyesi Ender İmrek’in yanısıra hareketi destekleyenler katıldı. AKP’nin 4. Olağan Kongresi ile aynı gün düzenlenmesi dikkat çeken toplantıda okunan manifestoda, “hırsızlığın, yolsuzluğun, çapulun, yağmanın siyaset zannedildiği, talanın ve haram yiyiciliğin küstahça ve hoyratça hüküm sürdüğü bir ülkede, ‘Allah, ekmek ve özgürlük’ demek için! Tüm ezilen insanlarla birlikte Allah’ın bizlere bahşettiği haklarımızı almak için Antikapitalist Müslümanlar Hareketi’ni kuruyoruz” ifadelerine yer verildi.

KAPİTALİZM ALLAH’IN DÜŞMANIDIR

İnsanlığın hüsranda olduğu ve dünyanın uçuruma yuvarlandığı vurgulanan manifestoda, şu ifadeler dikkat çekti: “Medeniyet denilen tek dişi kalmış canavarın totemi para, tabusu mülkiyet oldu. İnsanlık alemi tefeci bankerlerin eline düştü. Ülkelere borç verip halkların faizle kanını emmektedirler. ‘İktisat bilimi’ dedikleri bundan başka bir şey değildir.

Haysiyet, şeref, onur, aşk her şey para ile alınır satılır hale geldi. Toprak, hava, su, ateş, rüzgar, yağmur, ekin, doğa her şey Kapitalist oburların kâr hırsına meta yapıldı.Her gün 1 milyar insan aç sabahlıyor. Afrika kıtasının açlık sorununu gidermek için 40 milyar dolar yeterken, sadece bir kapitalist 72 milyar dolar servetle yaşıyor. İki tefeci bankerin 99 koyunu varken, geri kalan tüm insanlığa bir koyun düşüyor. Onu dahi almak istiyorlar.

Yeryüzünde kan döküp fesat çıkarıyorlar. Ekini ve nesli talan ediyorlar. Savaş planları yapıp ülkeleri işgal ederek kendilerine yeni pazarlar açmak istiyorlar. Allah’ın tüm insanlar eşitçe paylaşsın diye yarattığı yeryüzü nimetlerine, doğal kaynaklarına, rızık ve rızık kaynaklarına iştahla, hırsla, kibirle, hasetle saldırıyorlar. İnsanlık tümüyle onlara köle olana kadar da bu hırslarından vazgeçmeyecekler.

Kapitalizm Allah’ın düşmanıdır. İnsanlığın, doğanın, yoksulun, açın, mahrumun düşmanıdır. Bu düşmanlık onun varlık nedenidir. Bizler çağın kalbini arıyoruz. Cenneti istiyoruz; sınırsız, sınıfsız bir adalet ve barış yurdu (darusselam) istiyoruz. Allah’ın herkese yetecek mülkü olan dünyasında, Allah’ın kullarının mülkiyet savaşları ile aç ve açıkta kalmamasını, maddi ve manevi temel ihtiyaçlarının susuzluğunu çekmemesini ve güneşin sıcağında yanmamasını istiyoruz. Varolan duruma yürekli bir protesto, kalpsiz dünyaya kalp, ruhsuz koşullara ruh gerek. Mazlumun içli çığlığı gür bir sedaya, insanlık vicdanı yeni bir dile muhtaçtır.`

ELİAÇIK: ‘PARA PEŞİNDE KOŞAN İKTİDARLAR PARÇALANACAK’

Manifestonun okunmasının ardından konuşan İhsan Eliaçık, Allah, ekmek ve özgürlük kavramlarının kendileri için çıkış noktası olduğunun altını çizerek, “Annelerimiz, babalarımız Kur’an ve ekmeği yerden alıp yukarıya koyarlar. İşte bizim için her şey budur. Bu ülkede Kur’an’ı ve ekmeği yukarı kaldırıp yücelteceğiz. Para peşinde koşan iktidarlar düşecek ve parçalanacaklardır. İktidar cazibesi kimseyi yanıltmasın gerçek olan halktır” diye konuştu.
Öte yandan AKP kongresi boyunca yaşananlar ve Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarına ilişkin sert eleştirilerde bulunan Eliaçık, twitter hesabından attığı twitlerle iktidara yüklendi.

AKP’LERE ‘İNFAK EDİN, AHİRETİNİZİ KURTARIN!’ ÇAĞRISI

Kongrede Neşet Ertaş ve Aşık Veysel’den türküler çalınmasını, “Neşet Ertaş ve Aşık Veysel gibi ol ve kamu imtiyazı kullanarak yığdıklarını infak et ve ahiretini kurtar, bırak oyunu oynaşı” sözleriyle eleştiren Eliaçık, “Ölürken ‘bir çuval un bıraktımsa suç işlemişimdir, dağıtın’ diyen N. Ertaş’ı da kullanıyor, kendisi ölse Karun mirası var! Başbakan ve tüm AKP zenginleri! Kamu imtiyazı kullanarak yığdıklarını tez elden infak edin, ahiretinizi kurtarın!” şeklinde attığı twitlerle iktidara ve Başbakan Erdoğan’a yüklendi.

‘CEBERRUT DEVLET, MUHAFAZAKAR CEBERRUTLUĞA EVRİLİYOR’

Başbakan Erdoğan’ın, “Siyaset İkbal kapısı olmaktan çıkmıştır” sözlerini “Yalan! Kuyruklu yalan!” değerlendirmesiyle eleştiren Eliaçık, gün boyu süren kongrede yaşananları şu twitlerle topa tuttu:

“Kongreye giden ‘demokrasi yolu’ yapmışlar, sadece Başbakan ve eşi oradan yürüyecekmiş! Kongre cambaza bak oyunu. Her şeyi gülünç.
‘Hedef 2023’ demek ‘Ey TOKİ’ye 10-15 yıl ev için borçlananlar. Bana oy vermezseniz işler sarpa sarar ona göre!’ demektir.

Ceberrut devlet muhafazakar ceberrutluğa evriliyor. Görüngü değişiyor, öz aynı. Kendi davranışlarını devlet yapıyor bunlar.

Bazı gazetelerin kongreye alınmaması ne demek oluyor? Eskiden orduevlerinde akredite gazetecilik vardı,ne farkınız kaldı? Tiran hevesi!!

Ey millet! Ankara’da bir adam konuşuyor ve size yalan söylüyor!”

Anti- Kapitalist Müslümanlar’ın yayınladığı manifestonun tamamını okumak için: http://www.antikapitalistmuslumanlar.org/manifestomuz.htm

1542880cookie-checkKongre günü Antikapitalist Müslümanlar’dan manifesto: Kapitalizm Allah’ın düşmanıdır!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.