Konsorsiyum “daha çok iletişim” dedi

Çatısında 16 okul bulunan Konsorsiyum’un yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı 8 Kasım Pazar günü Hornsey Atatürk Okulu salonunda gerçekleşti.

11 üye okulun katılımı ile gerçekleşen Konsorsiyum Genel Kurul toplantısına Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Müşaviri Nihat Akbulut, Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Akmen Ali Sıtkı, ve Konsorsiyumun kuruluşuna büyük emeği geçen eski Konsey Başkanı Ahmet Nazım da katıldılar.

Toplantıyı açan Başkan Arzu Şevket bir yıllık çalışma programını sundu. Ardından söz alan Konsorsiyum Koordinatörü Ertanç Hidayettin ise bir yıl içerisinde yaptığı çalışmaları detaylı olarak toplantıya katılanlara sundu.

Konsorsiyumun iki ay önce bir vakıf olarak kayıt edildiğini aktaran konuşmacıların raporları sonucu Türk dili ve kültürü okullarının genel sorunları, ve bu sorunlara çözüm arayışları tartışıldı.

Yapıcı bir ortam içerisinde geçen tartışma TC Eğitim Müşavirliği ve KKTC Eğitim Ateşesi ile Konsorsiyum arasındaki iletişimin daha fazla geliştirilmesi gerektiği, bunun yanısıra İngiltere’deki eğitim olanaklarından da yararlanılması gerektiği vurgulandı.

Geçtiğimiz yıl Konsorsiyumun en büyük başarılarından olan kitap yazım projesine de değinildi ve kitapların şu an KKTC Eğitim Dairesi tarafından baskıya verilmek üzere olduğu açıklandı. Projjenin ikinci aşaması için hazırlıkların şimdiden başlandığı da belirtildi.

Mali raporun üyeler tarafından aklanmasını takiben Konsorsiyum Başkanlığı Waltham Forest Türk Okulu Başkanı Asım Dilaver’e devredildi. Konsorsiyum tüzüğüne göre başkanlık okulların alfabetik sıralamasına göre her yıl değişiyor.
Yeni Başkan Asım Dilaver uzun yıllar İslington Arts and Media Orta Okulunda öğretmenlik yapıyor.

Toplantıda Yönetim Kurulu seçimleri sonrasındaki görev dağılımı şöyle:

Asbaşkan: Niyazi Soyel (Aliriza Değirmencioğlu Türk Okulu)
Sayman: Abdullah Halisdemir (Hornsey Atatürk Okulu)
Projeler Sorumlusu: Hülya Kentman (Eltham Türk Okulu)
Halkla İlişkiler: Arzu Şevket (Southgate Türk Okulu)
Normal Üye: Nilüfer Pyper (Batı Londra Türk Okulu)

826620cookie-checkKonsorsiyum “daha çok iletişim” dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.