‘Konvoya sen de katıl!’

Londra’da yaklaşık bir yıl önce bağımsız bir baskı grubu olarak ortaya çıkan Embargoed, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik ambargoların ve izolasyonların kaldırılması için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.


Bağımsız baskı grubu Embargoed, geçtiğimiz yıl KKTC’de 24 Nisan’da yapılan referandumların yıldönümü nedeniyle Londra’da bir eylem düzenleyeceğini açıkladı.


Bağımsız baskı grubu yöneticilerinden İpek Hamit ve Bülent Osman, önümüzdeki günlerde yapacakları etkinliklerle ilgili bilgi verdiler.


24 Nisan Pazar günü, saat 11.00’de Alexander Palace’da toplanarak bir konvoy oluşturacaklarını ifade eden İpek Hamit, bütün Kuzey Kıbrıslılar’ın ve Türk toplumunun bu eyleme katılarak destek vermelerini istedi. Green Lanes Caddesi üzerinden Newington Green’de eylemi sonuçlandıracaklarını kaydeden İpek Hamit, “Konvoya’da sen de katıl, hakkını ara” çağrısında bulundu.


‘KKTC HALKI GEREKEN MESAJI VERDİ’
Bir yıl önce yapılan referandumda Avrupa Birliği’nin Kuzey Kıbrıs’a yönelik verdiği vaadleri yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Hamit, “Bizler bir baskı grubu olarak İngiltere’de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde parlamentoda da bir dizi görüşmelerimiz olacak. Kuzey Kıbrıs halkı gereken mesajı vermiştir, sıra Avrupa’da” dedi.


Geçtiğimiz hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gittiklerini ve bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini, ziyaretleri sırasında KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yeni Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Ticaret Odası Başkanı Ali Evel, Sanayi Odası Başkanı Salih Tuna ve BDH Lideri Mustafa Akıncı başta olmak üzere birçok siyasi ve kurum başkanı ile görüşmelerde bulunduklarını anlatan Hamit, izolasyonların ve ambargoların kaldırılması konusunda tam destek aldıklarını söyledi.


Londra Ulaşm Dairesi tarafından yasaklanan Kuzey Kıbrıs turizm reklamlarını e-kart haline getirerek, önümüzdeki günlerde bir e-posta trafiği oluşturacaklarını belirten İpek, bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.


Embargoed Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Osman da, Kuzey  Kıbrıs ile ilgili ilanların, Londra Ulaşım Dairesi tarafından kaldırılmasının kabul edilir bir davranış olmadığını ifade ederek, konuyla ilgili başlattıkları çalışmaların devam ettiğini söyledi. Osman, İşçi Partisi, Muhafazakar Parti ve Liberal Demokrat Parti’ye birer mektup yazarak, konunun üzerine gittiklerini belirtti.

780140cookie-check‘Konvoya sen de katıl!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.