Korku ve Kaygı Nedir? ( 1 )

**Benim kaybetme korkum olmasaydı, senin kaybetme korkunu belki de hissedemeyecektim?
**Kendimde bunu dengeye almanın yollarını bulmamış olsaydım, sendekini nasıl dengeleyecektik? Bu yüzden yaşadığım tüm sıkıntılara binlerce kez şükürler olsun.

Hayatımızın içerisinde yaşadığımız birçok olumsuz olayın temelinde korkularımız yatıyor. Korkular bu güzel hayatımızı çoğu zaman yaşanmaz hale getiriyor.

Eğer biri bana derse ki “Benim hiçbir şeyden korkum yok” ona vereceğim cevap “Ya korkularınla yüzleşmedin, ya da her şeyden korkuyorsun ve bunu bir maskeyle gizliyorsun” olurdu.

Yıllar önce Yaşam koçluğuna başladığımda sadece bir yıl kendi kendime yaşam koçluğu yaptım. Bir yıl kendi korkularımı tespit etmekle uğraştım, kendime şifa aktardım, kendime enerji aktardım. Kendi iç dünyamla, kendi bilinçaltımla yüzleştim. Neler neler çıktı! Kaybetme korkum varmış; aldatılma korkum varmış; terk edilme korkum varmış; yalnız kalma korkum varmış; yok olma korkum varmış; parasızlık korkum varmış; hata yapma korkum varmış; başaramama korkum varmış; hasta olma, ölüm korkum varmış; insanlar ne diyecek korkusu; esir olma korkusu; çaresizlik korkusu; acı çekme korkusu.

Bunların hepsi bende vardı. İyi ki var, iyi ki bunları bulmuşum, iyi ki bunları yaşamışım ve bunları dengeye getirmek için çalışıyorum iyi ki!

Eğer bu korkuları yaşamamış olsaydım, yaptığımız farkındalık çalışmaları olmayacaktı ve sizinle karşılaşmayacaktık.

YAŞADIĞIM SIKINTILARA ŞÜKÜRLER OLSUN

Benzer enerjiler, benzer enerjileri çeker. Sizinle benzer bir frekansımız var ki karşılaştık. Eğer benim kaybetme korkum olmasaydı, senin kaybetme korkunu belki de hissedemeyecektim. Kendimde bunu dengeye almanın yollarını bulmamış olsaydım, sendekini nasıl dengeleyecektik? Bu yüzden yaşadığım tüm sıkıntılara binlerce kez şükürler olsun.

Buradaki bilgiler, size ışık tutmak içindir. Bu süreç rafting yapmaya benzer benim gözümde. Bu benim bakış açım ve ben sizin bir takım arkadaşınızım. Seninle birlikte rafting botuna binmeye hazırım. Botun bir ucunda sen ve diğer ucunda ben olacağım. Birlikte kürek çekeceğiz, azgın nehirde, kayalıklardan, şelaleden birlikte geçeceğiz.

Daha önce bu nehirden çok kişiyi geçirdik ve kürek çekmeyi seviyorum. Sana da güveniyorum. Sen de şimdi güvensizlik korkunu sevgiyle kabullen ve gönder.
Birlikte bu korkularımızı temizlemeye başlayalım.

Sevgi ve Aşkla
Bülent Gardiyanoğlu

http://www.bulentgardiyanoglu.com
Facebook: www.facebook.com/bgardiyanoglu
Twitter: www.twitter.com/bgardiyanoglu

768350cookie-checkKorku ve Kaygı Nedir? ( 1 )

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.