Korsana antimilitaristlerden tepki

Antimilitaristler grubundan Uğur Yorulmaz imzasıyla yayınlanan bildiride korsan Ekinci kınandı. Savaş Karşıtları’nın “Kamuoyuna duyurulur” başlığıyla yayınladıkları bildiri aynen şöyle:


“Vicdani reddin araçsallaştırılması ve şiddet gerekçesi yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez. THY uçağını İtalya’ya kaçıran Hakan Ekinci, bir süre önce kamuoyuna açıkça ilan edilmiş site adresimize yazarak vicdani retçi olduğunu belirtmiş ve destek istemiştir. E-posta göndermeyi bilen herkes bunu yapabilir. Bizler de Ekinci’nin yazdığı e-postalardan öncelikle sorununu anlamaya çalıştık.


Gönderdiği mektuplardaki dile ve fikirlere katılmadığımız halde, insan hakları ihlali yaşadığını yazdığı için “haber değeri” olduğunu düşünerek iki mektubuna sitemizin “sizden gelenler” bölümünde yer verdik. Zira vicdani, ahlaki ve politik nedenler ile zorunlu askerliği reddederek, militarizm ve savaş mekanizmaları ile ilişkilenmek istemeyen herkese ile ilişki kurmak, bu kararından dolayı yaşadığı zorluklar nedeniyle onlarla destek ve dayanışma içinde olmak zaten savaş karşıtlığının amacına içkindir. Ancak Hakan Ekinci’nin gönderdiği e-postalarda  görülen tutarsızlıklar ve dengesizlikler nedeniyle kendisinin gönderdiği e-postalar yaklaşık bir aydan beri sitemizde haber olarak yer almamıştır.


Hakan Ekinci’nin  vicdani retçi olduğu gerekçesi ile şiddete başvurup uçak kaçırması, yüzlerce insanın yaşamını tehlikeye atması, ölmeyi ve öldürmeyi vaaz eden her türlü ilişki biçimini reddetmek olan vicdani reddin felsefesi ile bağdaşan bir tutum değildir. Ekinci’nin eyleminin savaş karşıtları ve vicdani retçiler ile en küçük bir ilişkisi ve organik bağı yoktur.  Ekinci’nin, vicdani reddi araçsallaştırmasını ve şiddet gerekçesi yapmasını hiçbir şekilde kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz…”

1034130cookie-checkKorsana antimilitaristlerden tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.