‘Korucu maaşı PKK’ya gidiyor’

Çukurca saldırısıyla ilgili bilgi veren bir gizli tanıktan şok iddia. Gizli tanık ‘Birçok korucu devletten aldığı koruculuk ücretini PKK’ya veriyor.

Aylık 750 lira alan korucuların 12 aylık maaşından biri, PKK’ya gidiyor’ dedi. Gizli tanık, bölgede görev yapan bazı korucuların uyuşturucu kaçakçıları ile işbirliği içine girdiğini söyledi. Korucuların kaçakçılara sırtçılık yaptığını anlatan gizli tanık; ‘Günlüğü 500 euroya sırtlarında eroin taşıyorlar. 4 kişilik gruplar halinde oluşturarak sınırdan günde 40 kilo eroin geçiriyor’ dedi. ‘Görev yerinde bulunmayan korucular var. Devletten maaşlarını alıyorlar ama şehirde oturuyorlar’ diyen tanık, bazı korucuların ise günün belli saatlerinde görev bölgelerine gelerek kısa süre sonra ayrıldıklarını söyledi.

BİLGİ SAKLIYOR

Yıllardan beri süre gelen koruculuk sisteminin zaman ilerledikçe farklı yönlere kaydığına dikkat çeken gizli tanık, ‘Bazen asker ve polisi yanlış yönlendiriyorlar. PKK’lılar ile iş birliği içinde olanlar var. Devletten bilgi saklıyorlar’ dedi.

Devrim TOSUNOĞLU / AKŞAM

1313580cookie-check‘Korucu maaşı PKK’ya gidiyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.