Kremlin: Kürtler Suriye sınırından çekilmezse Türkler onları ‘ezip geçecek’

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dimitri Peskov, Rus basınına yaptığı açıklamada, Kürtlerin Moskova-Ankara mutabakatı kapsamında sınır bölgesinden çekilmemesi halinde Türkiye’nin Kürtleri “ezeceğini” söyledi.

Peskov, Kürtler çekilmezse, Suriye sınır gücü ve Rus askerlerinin de bölgeden çekileceğini ve Türk ordusunun Kürtleri “ezip geçeceiğini” söyledi.

Kremlin sözcüsü, ABD’nin Suryie Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin Ankara ile Moskova arasında dün varılan mutabakatın ve Rusların Kürtleri sınır bölgesinden çıkarabileceğinin “çok da inandırıcı olmadığı” sözlerine de cevap verdi.

ABD’nin Suriyeli Kürtlere ihanet edip yalnız bıraktığını da söyleyen Kremlin Sözcüsü Peskov, ayrıca ABD’nin Suriyeli Kürtleri sınır bölgesinde kalıp Türk ordusuyla savaşmaya teşvik ettiğinin göründüğünü belirtti.

Suriye

Peskov “ABD son yıllarda Kürtlerin en yakın müttefikiydi. Ama sonunda Kürtleri terk etti ve esasında onlara ihanet etti. Şimdi de Amerikalılar Kürtleri Türkiye sınırında bırakmayı tercih ediyor ve neredeyse onları Türklerle savaşmaya zorluyor” dedi.

2345170cookie-checkKremlin: Kürtler Suriye sınırından çekilmezse Türkler onları ‘ezip geçecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.