‘Küresel ekonomiyle rekabet edecek’

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, ek protokol imzalamak üzere dün KKTC’ye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener’i Başbakanlıkta kabul etti. 


Soyer, bugün imzalanacak ek protokolle ilgili uzun ve teknik bir çalışma yaptıklarını belirtti. Şener’in de içinde bulunduğu, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın dünkü Ankara-Ercan uçağının Ercan Havaalanı’na inişi sırasın türbülansa girdiğini anımsatarak, yolcuların sağ salim alana indiğini kaydeden Soyer, ”Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un da 24 Nisan’dan sonra Kıbrıs Türklerine türbülans yarattığını” ifade etti. Soyer, ”Türkiye hükümetiyle birlikte, 24 Nisan’dan sonra Papadopulos’un yarattığı türbülansı aşacaklarını” belirterek, ”Kıbrıs Türk halkı önünde yaratılan türbülansları aşarak daha iyi yerlere gittiklerini” söyledi.


”KKTC’de yatırım iklimini iyileştirmenin ve Kıbrıs Türk halkının yaşam seviyesini Rumların üzerine çıkarmanın temel hedefleri olduğunu” kaydeden Soyer, ”Siyasi mücadeleyi ekonomik akılla birleştirmeliyiz” dedi.


Şener, izolasyonların günün birinde kaldırılacağını, ancak kendilerinin en kısa sürede kalkması için uğraştıklarını ifade ederek, ”izolasyonların kalkmasıyla KKTC ekonomisinin küresel rekabete açılacağını” vurguladı.

680110cookie-check‘Küresel ekonomiyle rekabet edecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.