Küresel felaketlere ‘bencil’ müdahale

Plana göre; dünyanın her hangi bir yerinde meydana gelecek bir terörist saldırı ya da doğal afet sonrasında kayıpları en aza indirmek için bu bölgelerde bulunan başta yaralılar, olmak üzere bütün Avustralyalılar büyük gruplar halinde o bölgeden uzaklaştırılacak.

Planın 2002’deki Bali bombalaması ve tsunami felaketi sonrasında gündeme geldiği belirtiliyor. Bali’deki bombalamadan hemen sonra bazı Avustralyalıların yeterli tıbbi müdahale olmaması nedeniyle yaşamını yitirmesi ‘gizli plan’a gerekçe gösteriliyor.

Plan, bu ay Emergency Management Australia tarafından hazırlanıp ilgili kurumlara gönderildi. Eğer onaylanırsa, yurt dışında bir olay nedeniyle yaralanan Avustralyalılar veya “onaylanan kişiler”, oradaki hastane ve kurumların kapasitesinin yetmeyeceği düşüncesiyle, hemen en hızlı bir şekilde taşınacak.

Plana göre; yabancı bir ülkede bir saldırı ya da doğal felaket haberi alınır alınmaz, Dışişleri Bakanlığı “acil durum” ilan edilip edilmeyeceğine karar verecek. Felaket ve Avustralya kayıplarının büyüklüğüne göre Avustralya’daki ilgili kurumlara “hazırol” emri verilecek. Yine olayın büyüklüğüne göre ilgili bakan planın uygulamaya sokulması emri verecek. İlgili bakanlıkların sağlık birimleri, Avustralya’ya getirilecek yaralılara acil müdahale amacıyla hazırlık yapacak. Federal Polis ise, cesetlerin kimlik belirleme işlemlerini üstlenecek. 

1104600cookie-checkKüresel felaketlere ‘bencil’ müdahale

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.