‘Küresel ısınma zamları’ artıyor

Avustralya Merkez Bankası kuraklığın 2005 – 2006 döneminde milli hasılanın yüzde 1.5’unu götürdüğünü hesapladı. Victorian Farmers Federation Başkanı Simon Ramsay, bu oranın 2007’de daha da büyük olacağını tahmin ettiğini söyledi. Ramsay, “En kötüsenaryo gerçekleşir de önümüzdeki iki haftada hiç yağmur yağmazsa, durum çok daha kötüye gidecek. Kuraklık devam ederse besiciler hayvanlarını satacak. Birçok işletme kapanacak. Tarım üretimi azalacak. Manzara çok iç açıcı değil ama gerçek bu” diye konuştu.

Uzun süren kuraklığın ardından çiftçiler için en hızlı gelir elde etme yolu, tarlalarına tahıl ekmek oldu. Bu tarıum sezonunun başında, Temmuz ve Ağustos aylarında düşen bol yağmur ve meteorolojinin, yağış getiren La Nina iklim olayt tahmini açıklaması çiftçilerin moralini yükseltti ve büyük çoğunluk tahıl ekimine yöneldi.

Banka ve diğer finansal kuruluşlar, çiftçilere kolaylık göstererek maksimum oranda kredi verip rekor düzeyde tahıl ekimi yapılmasına önayak oldu. Ancak gelinen noktada her şey tersine döndü. Kış ve İlkbahar yağışları beklenen kadar olmadı. Çiftçilerin ektiği ve filiz veren tahılın, şu şartlarda hayvan yemi olmaktan başka bir işe yaramayacağına dikkat çekiliyor. Önünüzdeki iki haftada yağmur yağmazsa, bu çiftçiler büyük bir mali yıkımla karşı karşıya kalacak. Böyle bir krizden en kötü etkilenecek merkezler, Shepparton ve Mildura gibi “tarım başkentleri” olacağı sanılıyor.

1158450cookie-check‘Küresel ısınma zamları’ artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.