Küresel ısınmada felaket senaryosu

The Independent iklim değişikliğinin çarpıcı sonuçlarını ortaya koyan bir araştırmayı taşımış manşetine. Dikkat çeken satırlar şöyle:

“Dünyanın önde gelen bilim adamlarına göre, dünya iklim değişikliği konusundaki en kötü senaryoya doğru hızla ilerliyor. Buna göre dünyada ortalama sıcaklığın bu yüzyıl sonuna kadar 6 derece artmış olacağı tahmin ediliyor. Kutuplarda çok daha yüksek olacak böyle bir artışın, dünya açısından felaket ve geri dönülmez sonuçları olacak. Gezegenin çok geniş alanları yerleşime uygun olmaktan çıkacak ve medeniyetin temelleri tehdit altına girecek.

Bilim adamları bu durumu, küresel ısınmanın baş sorumlusu olan sanayi, ulaşım ve ormansızlaşmanın 2002’den bu yana şiddetli bir artış göstermesine bağlıyor. Küresel Karbon Projesi’ni oluşturan yedi ülkeden bilim adamlarına göre gelinen nokta, Birleşmiş Milletler hükümetler arası iklim değişikliği kurulunun 2007’deki raporunda ortaya atılan en kötü senaryoya doğru gidildiğini gösteriyor.”

Çin dünyada atmosfere en fazla karbondioksitin salındığı ülke. Küresel çapta, karbondioksit salımlarının yüzde 24’ünden Çin sorumlu. Çin’i yüzde 22 ile ABD ve yüzde 12’yle AB izliyor.

773590cookie-checkKüresel ısınmada felaket senaryosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.