Kırgızistan’da iki başlılık kavgası

Azatlık Radyosu’nun internet sitesinde yer alan habere göre, Narın eyaletine bağlı Koçkor ilçesinde, eski ve yeni yöneticilerin taraftarları arasında süren tartışmalar, dün gece yarısında kavgaya dönüştü. Haberde, kavga sırasında silah kullanıldığı ve bir kişinin ayağından yaralandığı belirtildi.

Aynı eyalete bağlı Atbaşı ilçesinde ise eski Oş Valisi Naken Kasiyev’in taraftarlarının hükümet binasına zorla girerek, ilçe akimini (kaymakam) istifaya zorladıkları bildirildi.

Askar Akayev yönetiminin devrilmesinin ardından kurulan geçici hükümet, merkezi yönetimde yapılanmasını sürdürürken, yerel yönetimlerdeki karışıklığa henüz bir çözüm bulunamadı.

Geçici Devlet Başkanı ve Başbakan Kurmanbek Bakiyev tarafından, yerel yönetimlerde yaşanan iki başlılık sorununu çözmek için görevlendirilen Devlet Sekreteri Dastan Sarıgulov ile Devlet Başkanlığı İdari İşler Dairesi Başkanı Üsön Sıdıkov çalışmalarını sürdürüyor.

İLGİLİ SÖYLEŞİ: BBC’nin Orta Asya ve Kafkaslar Bölümü Editörü Firdevs Robinson Açık Gazete’nin sorularını yanıtladı: ‘Kırgızistan liderleri bile olanlara şaşırdı’

1102700cookie-checkKırgızistan’da iki başlılık kavgası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.