Krize karşı grev ertelediler…

Rum radyosu, erteleme kararının, Maliye Bakanı Harilaos Stavrakis’in Memurlar Sendikası PASİDİ, Solcu İşçi Sendikaları Federasyonu (PEO) ve Sağcı İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SEK) genel sekreterleriyle yaptığı görüşmede alındığını duyurdu.

Stavrakis görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, inisiyatif alarak Rum tarafındaki üç büyük sendikal örgütün liderlerini çağırdığını, ekonomik tedbirler paketini ve genel ekonomi konularını görüştükten sonra üç noktada anlaştıklarını söyledi.

Stavrakis, anlaştıkları noktaları; sendikalarla diyalog, yüksek gelir gruplarının vergilendirilmesi yönünde tedbir alınması ve vergilerden gelecek gelirlerden dengeleyici tedbirler alınması olarak sıraladı.

Rum radyosu, Rum yönetiminin gayrı menkul vergisi konusunu yeniden gündeme getireceği yönünde bilgiler bulunduğunu da duyurdu.

Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası OELMEK, Teknik Eğitim Öğretmenler Sendikası OLTEK ve İlkokul Öğretmenler Sendikası POED ise, grevde kararlı olduklarını duyurdular. Öğretmen sendikaları ortaokul, lise ve teknik liselerde yarın sabah 10.30’dan 13.30’a kadar; ilkokul ve anaokullarda ise ders başlama saatinden saat 10.00’a kadar iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek.

Bu arada Bakanlar Kurulu, gıda ve ilaca yüzde 5 oranında Katma Değer Vergisi getirilmesini ve su fiyatının artırılmasını da onayladı.

1516660cookie-checkKrize karşı grev ertelediler…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.