Kürt seçiminde 3’ncü oyuncu

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı ve bölgesel parlamentonun üyelerinin belirleneceği seçimlerin gayri resmi sonuçları açıklandı.

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı ve bölgesel parlamentonun üyelerinin belirleneceği seçimlerin gayri resmi sonuçları açıklandı. Barzani ve Talabani ittifakı oyların yüzde 60’ını alırken muhalefetin oyu tahminlerin üstünde.

Sonuçlara göre, Mesud Barzani’nin lideri olduğu Kürdistan Demokratik Partisi ile Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin oluşturduğu koalisyon toplam oyların yüzde 60’ını, değişim sloganıyla muhalefetin başını çeken değişim listesi yüzde 25’ini, İslami ve Komünist Parti koalisyonu ise yüzde 13’ünü aldı.

Celal Talabani’nin kalesi olarak bilinen Süleymaniye’de Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin ciddi bir oy kaybına uğradığı iddia edildi.

Bölge başkanlığı seçimlerinde ise Mesud Barzani’nin oyların yüzde 70’ini aldığı belirtildi. Kuzey Iraklılar bu haberi havaya ateş açarak kutladı.

Resmi sonuçların başkent Bağdat’ta bugün düzenlenecek basın toplantısıyla duyurulması bekleniyor.

Bu seçimler, parlamentonun 111 sandalyesinin yanı sıra bölge başkanının ilk kez halkın oyuyla belirlenmesi açısından önem taşıyor.

FOTOĞRAF: Mesud Barzani’nin Kürdistan Demokrat Partisi ile Celal Talabani

1211950cookie-checkKürt seçiminde 3’ncü oyuncu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.