Kürtaj yasası karısıyla arasını bozulmuş

David Albo, yasa tasarısı görüşmelerinin yapıldığı gece evine gidip karısından ilgi görmeyince, ertesi gün Meclis’e gelip, ¨Sizin yüzünüzden karım bana yanaşmadı, bir öpücük bile alamadım, o kadar uğraştım, bana mısın demedi¨ diye kürsüye çıkıp dert yandı. Meclisi kahkahalara boğan konuşması video kayıdı olarak tüm Amerika’da iki gündür en çok izlenen klip oldu.

Sağcı- Cumhuriyetçi Parti’nin ağırlıklı olarak kontrol ettiği Virginia Eyalet Meclisi’nde, bundan sonra kürtaj olmak isteyen kadınların göbek üzerinden-dışarıdan ultrason yapılarak değil, kadının cinsel organına bir aygıtın yerleştirilmesiyle rahimdeki cenini tam boyutlarıyla görmek üzere uygulanacak ¨Trans-vaginal ultrasound¨ sistemini yasallaştırmak istemesi tartışmalı geçmekteydi.

Bu tartışmalar, kadınların kürtaj olma haklarına ait kısıtlamaları getirirken, Cumhuriyetçiler ¨Vagina içinden yapılan test ile bebeğin gerçek boyutları bulunabiliyor, aksi hâlde cinayet işlenmiş olur¨ biçiminde yasa tasarısına arka çıkıyordu.

David Albo, önceki gün, Meclis’te sıra dışı söz hakkını kullanarak kürsüye çıktı ve ¨Bu yasa tasarısı görüşmelerini izleyen karım, önceki gece, her şey müsaitken benimle yatmaya karşı çıktı ve iyi geceler dileyip uyumaya gitti. Oysa çocukları uyutmuştum, güzel bir yemek yemiştik, ben hazırdım, birer kadeh kırmızı şarap koydum, müzik çalıyordu, ışıklar loştu, tam karımla beraber olacağım zaman gelmişti, ama karım yasayı ve kadın haklarını bahane ederek, ben yatıyorum deyip gitti, çok kızgındı¨ diye Meclis’teki arkadaşlarından şikâtyetçi oldu. Bu safiyâne itiraf Meclis üyelerini kırdı geçirdi, kahkahaya boğulan milletvekilleri dakikalarca tempo hâlinde alkış tuttu.

1536280cookie-checkKürtaj yasası karısıyla arasını bozulmuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.