‘Kullanıcıları virüslere dikkat etmiyor’

Say, saldırıların yüzde 95’inin doğrudan kullanıcıları hedef aldığını, çünkü korsanların antivirüs ve güvenlik duvarları (firewall) ile uğraşmaktansa ”kandırılması daha kolay olan” kullanıcılara yöneldiklerini söyledi. 


Kullanıcıların bilerek ya da bilmeyerek .exe, .bat, .com uzantılı dosyalar ile içerisinde truva atı ya da virüs yerleştirilmiş sunumları açmasıyla, bilgisayarın tüm güvenlik önlemlerinin devre dışı kalabileceğine işaret eden Say, bir kamu kuruluşundaki bilgisayarın içine sızan korsanların, tüm sistemi ele geçirebileceğine dikkat çekti. 


Güvenliğin bir masraf değil yatırım olduğunu ifade eden Say, tek bir güvenlik açığının bile tüm yatırımı riske düşürebileceğini söyledi. 


Symantec’in kurduğu ”Küresel İstihbarat Sistemi”nin internet trafiğini denetleyerek virüs ve spam postaya karşı tarama yaptığını anlatan Gökhan Say, şirketinin çeşitli sunuculardan açtığı 3 milyon sahte e-posta adresi ile ”kötü niyetli kişileri avladığını” bildirdi. 


Tüm dünyadaki 21 operasyon merkezinde 24 saat boyunca veri akışını incelediklerini anlatan Say, bu sistem sayesinde aniden artan bir hareketlilik durumunda, ilgili veriye müdahale ederek yeni yayılmaya başlayan bir virüsün etkisini sıfıra indirmeye çalıştıklarını da söyledi.

721500cookie-check‘Kullanıcıları virüslere dikkat etmiyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.