Kumara haftada 1000 kurban

Yardım için başvuranlar arasında kumarbazlar, onların aile ve çocukları da bulunuyor. Salvation Army’ye göre kumar sorunu ailelerin parçalanmasına, iflasa, suça ve kimi zaman da intihara neden oluyor.

Kumar makinelerinin 1991 yılında Victoria’da faaliyete başlamasından sonra sadece Salvation Army’ye yardım amacıyla her yıl 50,000 kişinin başvurduğunu kaydeden Dalziel, kumar sorununun Victoria’da kriz noktasına ulaştığını, hükümetin konuya hak ettiği önemi vermediğini ileri sürdü.

Victoria’da yardım için “Gamblers Help” telefon hattını arayanlara 6 hafta sonrası için randevu verilebildiği de ortaya çıktı.

 Gamblers Help Genel Müdürü Eddie Chapman, gelecek yıl Haziran ayından itibaren, hükümetten aldıkları $8 milyonluk fonun $7 milyonunun kesilme ihtimali bulunduğunu söyledi.

Chapman, Victoria Hükümeti’nin kuımarbazlara yardımcı olmak amacıyla ayrılan fonların üçe katlandığı iddiasını “gülünç” olarak niteledi ve fonların, bu alanda hiç bir tecrübesi olmayan toplum kuruluşlarına eğitim yapmaları amacıyla dağıtılarak etkili olmaktan çıkarıldığını ileri sürdü.

Eski bir kumarbaz olan ve şimdi kumar alışkanlığına karşı mücadele eden Gabriela Byrne, kumar alışkanlığının son 2 yılda topluma verdiği zararın tahmin edilemez boyutlara çıktığını kaydetti. Byrne, son 12 ay içinde tanıdığı 6 kişinin kumar nedeniyle iflas ettiğini de söyledi.

1103560cookie-checkKumara haftada 1000 kurban

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.