Kurultay için en az 625 delege bekleniyor

CHP’nin 16. Olağanüstü Kurultayı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapılıyor.

Saat 11.10’da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 1 saatlik konuşma yapacak. Kurultayda Anadolu Ateşi de bir gösteri yapacak.

Kurultay resmen açılmadan saatler önce izleyicilere ayrılan bölümler dolmuş durumda. Hanüz açılış yapılmadan, Ankara Arena salonunda 35 bin kişinin giriş yaptığı kürsüden anons edildi.

En çok merak edilen konu, 1247 delegenin kaçının kurultaya geleceği. Muhalifler, kurultayın toplanmaması için gerekli delege sayısı olan 625’in bulunamaması için kurultaya katılmama yolunu seçmişlerdi.

Kurultay yetkilileri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun henüz kurultay salonuna gelmediği şu anda bile, kurultayın toplanması için gerekli sayının aşıldığını belirtiyorlar ancak tam sayıyı vermiyorlar.

SALONDAN NOTLAR
Salon, CHP’nin kırmızı ve beyaz renklerinin dışında, demokrasi ve barışın rengi olarak anılan mavi ile süslenmiş durumda.

Atatürk’ün göğsünde CHP rozeti taşıyan fotoğrafı ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kravatsız fotoğrafı salonun en görünür yerinde bulunuyor.

HEPBİR AĞIZDAN GENÇLİĞE HİTABE
Kurultay’da sık sık tekrarlanan ve delegeler ile izleyicilerin en çok tezahüratıyla karşılanan ise, son dönemde tartışma konusu olan Atatürk’ün “Gençliğe hitabesi”. Hitabe art arda, Atatürk’ün ekranlara yansıtılan barkovizyon görüntüleri eşliğinde salona veriliyor. Delegeler ve izleyiciler de Atatürk’ün hitabesini ayakta ve hep bir ağızdan tekrar ediyor.

Onuncu Yıl Marşı salonda en çok söylenen marşlardan. Ayrıca, Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Cem Karaca ve Selda Bağcan’ın şarkıları da çalınıyor.

Öte yandan delegelerin oturacağı tribünlere parti bayrakları yerleştirilmiş durumda. Tribünler delege ve konuklar için hazırlanırken, onur konukları, yabancı temsilciler, medya mensupları için ayrı ayrı oturma bölümleri oluşturuldu.

Dışarıya konulacak dev ekranla da halkın kurultayı an be an izlemesi sağlanıyor.

KURULTAY SÜRECİ
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, tüzüğün tamamının ele alınması gündemiyle 16. Olağanüstü Kurultayı toplama kararı almıştı. Kılıçdaroğlu, 362 imzalı dilekçedeki tüzüğün 9 maddesinin değiştirilmesi talebinin yerine getirmesi için de 17. Olağanüstü Kurultay’ın toplanacağını açıklamıştı.

İki ayrı kurultay toplanması başta eski Genel Sekreter Önder Sav olmak üzere bazı partililerin tepkilerine neden olurken, tüzük maddelerinde yapılacak değişiklikler de tartışmalara yol açtı.

Kurultayda delegenin oyuna sunulacak yeni tüzük, 81 il temsilcisi, PM üyeleri ve milletvekillerinin önerileri doğrultusunda Tüzük Komisyonu tarafından hazırlandı. (NTV)

1333320cookie-checkKurultay için en az 625 delege bekleniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.