Kuzey ve Güney internette birleşti

Yeşilhat Tüzüğü çerçevesindeki ticaretin arzu edilen seviyede olmamasını göz önüne alan Birleşmiş Milletler Geliştirme Programı (UNDP)’nin Gelecek İçin Ortaklık Programı tarafından yaratılan “Kıbrıs İşletme Portalı”, “Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum işletmelerin, biraraya gelip birbirlerini tanıyacağı, karşılıklı güveni sağlayabileceği, mal ve hizmetlerini tanıtıp ilk kontaklarını kurabilecekleri” bir web sitesi özelliğini taşıyor.


Kıbrıs İşletme Portalı, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum işletmelerin yapacakları işbirliğiyle kârlılıklarını artıracağı gerçeğinden hareketle, “İşbirliğinden Doğan Kârlılık” sloganıyla hizmete konuldu. Portal, yeni pazarlar veya düşük maliyetli girdiler arayan şirketler için, “ziyaret edilecek ilk nokta” olma hedefine sahip.


UNDP’nin Gelecek İçin Ortaklık Programı’na göre, Kıbrıs İşletme Portalı’nın işletmelere yönelik fırsatları şöyle:


“Kendilerini tanıtmak; Yeni pazarlara ulaşmak; Ürün ve hizmetlerini tanıtmak; İş teklifi veya işbirliği önerisi sunmak; İnternet aracılığı ile irtibat kurmak; Satın alma veya satma kararı vermek;  İş ortaklığı için düzenlemeler yapmak; Web sitesinde reklam yapmak.” 


CBNP  hakkında bilgi vermek amacıyla yarın bir seminer düzenlenecek. Saat 18.00’de Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yer alacak seminerde, UNDP’nin Gelecek İçin Ortaklık Programı temsilcisi ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanları birer konuşma yapacak. 


Web sitesi ve seminer hakkında ayrıntılı bilgiler, [email protected] adresinden alınabiliyor.

692790cookie-checkKuzey ve Güney internette birleşti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.