Laura Bush, Mübarek’i öve öve bitiremedi

Laura Bush, Mısır gezisinde 1981’den bu yana Mısır’ı diktatörce yöneten Mübarek’i överek “reform” adı altında atılan adımlardan sözederken de sürecin yavaş işlemesinin doğal karşılanması gerektiğini söyledi. Mısır halkı bugün (Çarşamba) sandığa giderek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde anayasanın iki ya da daha fazla adaya şans tanıma hakkını oylayacak…

Bush, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Mısır’da her atılan adımın dikkatli ve özümsenerek atılması gerektiğini belirterek Mübarek’i zeki ve cesaretli olarak tanımladı.

Gazetecilere ‘Her attılan adımı yavaş ve dikkaltli ve şekilde atılması lazım. O adımlar kücük ve hızlı geçilemiceği biliniyor. Başbakanı bu ilk adımları attığı için zeki ve cesaretli buluyorum’ dedi.

First Lady polisin sıkı güvenlik önlemlerine karşın gittiği her yerde ABD ve siyonizm karşıtı protestolarla karşılaştı. Basının protestolarla ilgili sorusunu yanıtlayan Bush,
“Gezime gölgesi olmadı. Fazla büyütmeye gerek yok” demekle yetindi.

Bush Mısır’ı değerlendirirken de “Çok mistik ve manevi olarak dopdolu bir ülke. Böyle ülkeler çok duygulu ülkeler, insanlar ve dini inançları için çok önemli yerler’ dedi. First Lady, Guantanamo’daki ABD’li sorgu memurlarının, Kuran-ı Kerim’e hakaret ettikleri iddiları sorulduğunda da, bir kaç densizin yaptığı olayları genelleştirmemek gerektiğini söyledi. Gazetecilerin “Geziniz Müslüman dünyasını rahatlattı mı?” sorusunu da Bush, “Bilmiyorum. Buraya bir kaç nedenle geldim. Neden olmasın” diye yanıtladı.

White House’ın sözcüsü Scott McClellan da protestolara açıklık getirirken “Bir avuç insanın yaptığı ufak tefek gürültülerdi…” diye konuştu.

FOTOĞRAF: Firs Lady Laura Bush ve Mısır’ın First Lady’si Suzanne Mübarek ile Kahire dışında okul gezisinde

1107030cookie-checkLaura Bush, Mübarek’i öve öve bitiremedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.