Lübnan’a asker sayısı belli değil…

 


Büyükanıt, ”Daha henüz Türkiye Cumhuriyeti devletinin yapacağı insanı yardımın çapı, yeri, kaç bölgede çalışacağı belli değil. Bölge belli olduktan sonra yeterli kuvvet tahsis edilecek. O belli olmadan sayı söylemek mümkün değil” dedi.


Pakistan Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyona katılan Büyükanıt, Lübnan’a gönderilecek asker sayısına ilişkin gazetecilerin soruları üzerine, insani yardımın yapılacağı bölge sayısına göre asker sayısının da değişeceğini ifade etti. Orgeneral Büyükanıt, ”O sayı belli olduğunda Silahlı Kuvvetler daima olasılıklar üzerinde planlama yapar. Ama durum ortaya çıktığında çok süratli olarak yapılacak yardımların ne kadar kuvvetle sağlanacağını net olarak belirler. Şu anda açık söylüyorum sayı olarak bana da sorsanız ben de bilemem” diye konuştu.


Lübnan’daki BM Komutanının tezkere dışında Türk askerine görev verip veremeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de Büyükanıt, ”Silahsızlandırma dahil tezkeredeki dört konu dışında hiçbir görev yapmayacak Silahlı Kuvvetler. Hiç kimse emir veremez, hiç kimse de yaptıramaz” dedi.


Türkiye Cumhuriyeti’nin oraya insani yardım amacıyla gittiğinin altını çizen Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu insani yardımın gerekli kılacağı korumayı sağlayacağını belirtti. Büyükanıt, ”Yani oraya gittiğimiz takdirde bizim koruyacağımız insanlar, silahlı unsurlar bizim kendi insanlarımız. Kızılay, Kara Kuvvetleri, DSİ onları korumak” diye konuştu.


 

1033370cookie-checkLübnan’a asker sayısı belli değil…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.