Le Soir: Yabancının gözü Türkiye’de

Dışbank’ı bir yıl önce alan Fortis bankasının Türkiye’deki çalışma ve girişimleri hakkında yazılara, bankanın Genel Müdürü Jean-Paul Votron ile bu kurumun uzmanlarının görüşlerine yer veren gazete, Votron’un çok olumlu mesajlar verdiğini belirtti.


Votron’un, “Türkiye’ye çok büyük bir dinamizm görerek geldik. Nüfusu, büyüyen ve gelişen orta sınıfı, sağlam bir KOBİ pazarını gördük. Bu ülkede uzun vadeli olarak kalacağız” sözlerine yer veren gazete, Fortis’in her hafta bir şube açtığını ve 4 bin yeni müşteri kazandığını bildirdi.


Fortis’in Türkiye’de yatırım yapan ve gelişen tek yabancı banka olmadığını, rekabet ortamı bulunduğunu ve fiyatların giderek arttığını belirten gazete, “tüm yabancı sermaye yatırımcılarının gözü Türkiye’nin müthiş potansiyelinde” dedi.
“Le Soir”, 70 milyon nüfuslu ülkede 30 milyon kredi kartı kullanıldığını, özel tüketimin yılda 200 milyar Euro’yu bulduğunu, ipotek ve sigorta pazarının süratle geliştiğini anlattı.


Fortis uzmanlarının değerlendirmelerine de yer veren gazete, bu uzmanlardan Marie-Victoire de Groote’un, YTL’nin değer kaybının tehlikeli değil, aksine yararlı olduğu görüşünü yansıttı. De Groote, gazeteye verdiği demeçte, bu gelişmenin özellikle turizm ve ihracat alanlarında olumlu etkiler yapacağını belirtirken, Türk yetkililerin enflasyona karşı mücadele ve ekonomik istikrar konularında aldıkları önlemlerin ciddiyet ve önemine işaret etti.


De Groote, Türkiye’nin AB’ye katılım müzakerelerinin başlamasının önemli etkileri üzerinde de dururken ve bu sayede yatırımların arttığını, AB ile ticaret hacminin giderek büyüdüğünü anlatırken, ”Müzakerelerin siyasi sonuçlarının ne olacağı fazla önemli değil. Türk ekonomisinin AB ekonomisi ile bütünleşmesi devam ediyor ve bu gidiş değişmez” dedi.

1031530cookie-checkLe Soir: Yabancının gözü Türkiye’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.