Lech Walesa’ya ajanlık suçlaması

Polonya’nın tanınmıs ve dini yayınlar yapan radyosu Radio Maria, bir canlı yayın sırasında, Polonya’nın eski Cumhurbaşkanı Lech Walesa hakkında  “o bir komunist ajandı” dedi.
 
Radyo Maria’nin canlı yayında ortaya attığı bu iddia Polonya’yı karıştırırken, hafızalara geçtiğimiz gün Bronislawa Wildstein adlı bir gazetecinin internetten yayımladığı 240 bin kişilik eski ajan listesini getirdi.
 
Konuyala ilgili olarak oldukça sert çıkışlar yapan eski Solidaritiy lideri Lech Walesa, “Radio Maria’ya giden dolar musluğunu kıstığım için bana iftira atıyorlar” diyerek kendisini savundu.

Gazetecilerin soru yağmuruna tuttuğu Radio Maria’nin yönetici Rahip Rydzyk de, “Walesa şaşkınlıktan ne yapacağını bilmiyor ve sürekli radyoya saldırıyor” dedi.
 
Öte yandan Gazeteci Wildstein’in listesi Polonya’da tekrar günün konusu oldu. Bazı gazetelerde yer alan haberlere göre, Wildstein’in listesinde yer alan cok sayıda kişinin isimlerinin gizlendiği belirtiliyor. Gazetelerde yer alan haberlerde asıl listenin henüz yayımlanmadığı öne sürülüyor… 

1099540cookie-checkLech Walesa’ya ajanlık suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.