‘Litvinenko’nun fotosu hedef tahtasındaydı’

Eski Rus casus Londra’da radyoaktif polonyum 210 ile zehirlenme sonucu yaşamını yitirmişti…


Gazete, haberde Litvinenko’nun kurşunlarla delinmiş bir fotoğrafını kullanarak “Bu fotoğraf Rus elit özel timlerinin atış talimi yaptığı bir alanda hedef olarak kullanılıyordu. Hem de Litvinenko zehirlenmiş, fakat henüz hayattayken…” diye yazdı.


Gazete’nin değerlendirmesi şöyle:


“Spetsnaz askerlerinin eski ajanın fotoğraflarını hedef olarak kullanması, Kremlin’in cinayetin arkasında olduğu suçlamalarını yeniden gündeme getirdi. Litvinenko ailesinin sözcüsü Alex Goldfarb, eski ajanın zehirlenmesinden altı gün sonrasına ait fotoğraf için, ‘Bu Aleksander Litvinenko’nun Rus güvenlik servislerinin hedef listesinin başında olduğunu kanıtlıyor. O baş düşmanlarıydı’ dedi. Atış poligonunu işleten eski bir özel tim başkanı, kuruluşunun özel bir şirket olduğunu, hükümetle hiç bir bağlantısı olmadığını söyledi.”


The Times, başyazısında ise fotoğrafların Rusya’nın öne sürdüğü “saf değiştiren eski casus zaten kimsenin tanımadığı, önemsiz biriydi” savını çürüttüğü yorumunu yaptı.


Gazete, İngiliz polisinin soruşturmasının bir duvara çarptığını, polisin yeniden Moskova’ya gidip Rus güvenlik yetkilileri ile görüşme talebine karşılık, Moskova’nın da sürgündeki muhaliflerin iadesi ve Londra’da sorgulamalar yapma talebini öne sürdüğünü aktardı.


Bu nedenle şimdi, “bir kovuşturma başlatılması için pek bir şans görünmüyor” diyen gazete, Rusya’yı “iddialı çıkışlarının yapıcı olmayacağı” konusunda uyarmayı da ihmal etmediğini belirtti…

798920cookie-check‘Litvinenko’nun fotosu hedef tahtasındaydı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.