İlk kez Kürtce seçim formları basıldı

İlk aşamada 15 bin adet basılan klavuzlar, başta Kürtelrin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra olmak üzere, çeşitli bölgelerde dağıtılacak. Ulusal Seçim Komisyonu tarafından basılan Kürtçe formlarda, seçmen kütükleri ile kayıt işlerine ilişkin standart bilgiler, İngilizce ile birlikte yer alıyor. Buna göre oy kullanma hakkına sahip Kürt seçmenler, formu doldurup imzaladıktan sonra kayıtlı oldukları seçmen bürolarına gönderebilecekler.


Kürtçe formların basılması, başta Londra’daki Halkevi olmak üzere çeşiştil kurumların talebiyle gerçekleşti. Yıllar önce gelen Kürtlerin, artık önemli bir seçmen kitlesine dönüştüğüne dikkat çeken Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş “Oy kullanma hakkına sahip Kürtlerin İngiltere’deki siyasal yaşama, seçmen olarak katılmaları önemli” dedi.


Kürtçe formların hem olası dil sorunlarını çözeceğini hem de oy kullanma yönünde teşvik edeceğini söyleyen Doğuş “Zaten göçmenlerin siyasal yaşama katılmalarını siyasi partiler de talep ediyor. Bizler de bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 


FOTOĞRAF: Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş

788330cookie-checkİlk kez Kürtce seçim formları basıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.