İlker Başbuğ’dan Sonyel’e şilt

Sonyel, panelde yaptığı konuşmada, ‘Atatürk’ün tüm yaşamı boyunca özellikle Türkiye’nin kurtuluş savaşı sırasında ve daha sonra, kendi halkının ve insanlığın savına katkısı ve savaşımlarıyla sağlamış olduğu evrensellik günümüze kadar sürmüştür ve kendi görüşümce sonsuzluğa kadar sürecektir’ şeklinde konuşmuştu. Sonyel, ayrıca, Ankara’dayken yüksek rütbeli askerler ve bilim adamlarıyla görüşmüş; Türkiye ile Kıbrıs Türkleri sorunları konusunda görüş alış verişinde bulunmuş; Ankara’da Ordu mensupları tarafından yaptırılmış olan yeni Atatürk heykelinin açılış törenine katılmıştı.

İstanbul’da Kaynak ve Remzi Kitabevi adlı yayınevleri Sonyel’in, ‘Osmanlı Devletinin Son Dönemi ve Türkiye’yi Bölme Çabaları’ ile ‘Güçlü Devletlerin Kurbanı Osmanlı Ermenileri’ adlı iki yeni kitabını yayınlama kararı aldı.

Ayrıca, Kıbrıs Türk Cemiyeti’nin 2005 yılında yayınladığı Prof. Sonyel’in ‘The Turco Armenian Imbroglio Prospects for Reconciliation’ – isimli eseri Ankara’da Genel Kurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı tarafından Türkçeye çevrilerek ‘Türk-Ermeni Çıkmazı Barışma ümitleri’ adı altında yayınlanmıştır.

823260cookie-checkİlker Başbuğ’dan Sonyel’e şilt

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.