Ölüm cezası halkoyuna sunulacak

ABD’nin idam cezası bulunmayan sayılı eyaletlerınden Wisconsin, idam cezasına geri dönmeye çalışıyor.

Wisconsin’in 150 yıl süren uygulamadan geri adım atmak için Halkoyuna gideceği açıklandı. En son 1851’de idam cezasını infaz etmiş olan Wisconsin’in hukuk sistemini değiştirmek amacında olan Cumhuriyetçi Senatör Alan Lessee, “Gözü dönmüş katillerin bu eksiklik yüzünden eyalette çoğaldığı” savında bulundu. Lessee ayrıca, Wisconsin halkının kendinden yana olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, 6 milyon nüfuslu eyalette yapılan anket ve yoklamalarda, Senatör Lessee’nin haklı olduğu gözleniyor. İlk yoklamalara göre, önümüzdeki Kasım ayında yapılacak Halkoylaması’nda yüzde 65 oranında “evet” çıkması bekleniyor. 

Amerika’daki ölüm cezasına karşı grupların sözcüsü olan Richard Dieter’in ise Wisconsin’in aldığı kararın idam cezası uygulamayan Michigan, Illinois gibi öteki eyaletlere kötü örnek olacağı görüşünü açıkladı. Bu kaygılar dile getirilirken, idam cezası yasa tasarısı için şimdiden hazırlıklara başlandı. Referandum evet derse, Wisconsin yerel meclis ve senatosu yasa teklifini görüşmeye kısa sürede alacak.

 

1130850cookie-checkÖlüm cezası halkoyuna sunulacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.