Lockerbie sanığı Kaddafi’yi tehdit etmiş

İskoçya’nın Lockerbie kasabası üzerinde infilak eden uçakta ve yerde bulunan 270 kişi hayatını kaybetmişti.

Megrahi yargılanıp ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezasını çekmekte olduğu İskoçya’dan da hasta olduğu gerekçesiyle geçen yıl Libya’ya iade edilmişti.

Kaddafi kabinesinden geçen hafta istifa eden Adalet Bakanı Mustafa Abdülcelil, Sunday Times’a yaptığı açıklamada, Megrahi’nin, İskoçya’da serbest bırakılmasına yardım edilmezse tüm bildiklerini anlatacağı konusunda Kaddafi’yi birkaç kez tehdit ettiğini anlattı.

Gordon Brown başbakanlığındaki İngiliz hükümeti iade kararında herhangi bir rolünün olmadığını savunuyor. Ancak Wikileaks belgelerinde, hükümetin İskoç hükümetine Megrahi’nin iadesi yönünde tavsiyede bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca belgeler Libya’nın İngiltere’yi ticaret ambargosuyla da tehdit ettiğini ortaya koyuyor.

Gazete iç sayfalarındaki haberinde ise, isyan hareketinin giderek yayıldığı Libya’da Kaddafi’nin ”kanlı bir sona” hazırlandığı öne sürülüyor.

Sunday Times, Libya liderinin yandaşlarına silah depolarının kapılarını açarak aşiretleri silahlandıracakları sözlerini aktarıyor.

Aynı haberde ise, Tobruk ve Bingazi kentlerinde kontrolü ele geçiren muhaliflerin şimdi de Kaddafi ve yandaşlarının sıkıştıkları Trablus kentine doğru ilerlemeye hazırlandıkları da kaydediliyor.

1282800cookie-checkLockerbie sanığı Kaddafi’yi tehdit etmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.