Londra büyük yürüyüşe hazırlanıyor

Londra’da 10 bine yakın toplum üyes ile sosyalist ve çevrecilerin katılması beklenen gösteri saat 15’de Trafalgar Meydanı’ndan başlayacak ve Big Ben’i ile ünlü Westminister Parlamentosu önü dolaşıldıktan sonra tekrar Meydan’a dönülecek. Akşam da Trafalgar Meydanı’nda düzenlenecek sinevizyon gösterisi ile Türkiye’deki polis vahşeti izlenilecek.

Londra’nın merkezinde bulunan ve gösterilere de mekanlık yapan Trafalgar’da her gün iş saati çıkışı Gezi Parkı Direnişi eylemleri yapılıyor. Geçen Cumartesi günü Hyde Park ve Belediye binası önünde başlayıp Trafalgar Meydanı’nda devam eden iki ayrı destek ve protesto gösterilerine toplam 5 bine yakın toplum üyesi katılmıştı.

Sosyal medyada örgütlenen ve toplumun her kesiminden ve farklı etnik köken, siyasi görüş ve yaş grubundan göçmenlerin katıldığı protestolara göçmen ve işçi dernekleri de katılıyor.

ULUSALCILAR BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE

Öte yandan ulusalcı ve CHP’liler 8 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’de “43 Belgrave Square, London, SW1X 8PA^adresindeki Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde protesto eylemi düzenleyecek. Genç Türkler Kulübü yaptığı çağrı şöyle:

“Bizler bu ‘tek ses tek yürek’ çağrısına gönülden destek veriyoruz ve sizleri de davet ediyoruz! Geçen hafta başlayan ve halk hareketine dönüşen eylemlere destek vermek amacı ile tek bir bayrak altında toplanıyoruz!! Herhangi bir parti bayrağı, dernek, yada kurumsal pankart, flama taşımaksızın sadece Ulu önderimiz Atatürk’ün fotoğrafları ve Türk bayraklarımız ile milletimizi Cumartesi günü Londra Türk Elçiliği önüne davet ediyoruz! Haydi Türk Milleti! 8 Haziran Cumartesi günü tek bir bayrak altında buluşuyoruz!”

Öte yandan Britanya Komunist Partisi de bugün saat 13.30’da (cuma) Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde bir protesto gösterisi düzenledi…

LONDRA’DAN GÖRÜŞLER

SİVİL DİKTATÖRE HAYKIRILDI

ALİ AKSOY (Hackney Refugee Forum Başkanı): Kendi kendini örgütleyen hareket, hiçbir koyunun kendi bacağından asılamayacağını kanıtladı. Öylesine büyük bir dayanışma gerçekleşti ki, en güzel halinin sinirlenince ortaya çıkacağını gösteren Türkiye’nin yurttaşları, kendisine kayıtsız şartsız itaat bekleyen sivil diktatörün yüzüne, bu ülkenin kardeşliğin, paylaşımın, dayanışmanın ülkesi olacağını haykırdılar… Yapılacak bir şey var; ortaya çıkan enerjinin heba olup gitmesini önlemek için sokak ve meydanlarda seslendirilen demokratik talepleri programı kabul eden güçlü ve sürekli bir örgüt yaratmak. Bağrını biber gazına, tazyikli suya korkmadan açan yürekli insanlar bölünmeden devam edebilecek kudrete de sahiptir.

CUMARTESİ YÜRÜYÜŞÜNE DAVET

AHMET SEZGİN (DAY MER): Gezi Parkı Direnişi Kürdü, Türkü, Alevi ve Çerkeziyle birlikte oluşturulan bir direnişti. Bu direnişle tabu ve önyargılar, sembollerle oluşturulan barikatların kırılmasının Londra versiyonunu yaşadık. Bu son derece ileri bir tutumdu. Direnişin büyümesinde demokratik kitle örgütleri ve toplumun duyarlı kesimlerinin de büyük katkısı oldu. İstenilen demokratik hak ve özgürlüklerin tarihi ve ileri bir adım… Sendikaların da bu isteklerin arkasında durması mücadelenin uzun soluklu olduğunu da gösteriyor. Ortaya çıkan sonuçlar gösterdi ki bizi yönetenler her istediğini yapamayacak, karşısında demokrasi isteyen ve bedel ödeyen bilinçli, dinamik bir kesim var. Hükümet, polisten şiddetin hesabını sormak zorundadır. Göstericiler arasında da toplumu bölen, kendi varlık gerekcelerini toplumu karşı karşıya getirmek üzere kurmuş zihniyet ve provakatif anlayışlar teşhir edilmelidir. Üstelik Londra’da her türlü ırkçı ve ayrımcı politikalara maruz kalan göçmen bir toplum olarak kendi içimizdeki bu düşüncelere de izin vermemeliyiz… Gezi Parkı Direnişi’ne destek eylemleri her gün iş saati sonrası Trafalgar Meydanı’na sürüyor. Ayrıca cumartesi günü saat 3’de Trafalgar’da toplanılıp 4’de parlamento binasına yürünüp dönülecek. Akşam da Meydan’da Taksim’deki polis şiddetini teşhir eden sinevizyon gösterimi yapılacak… Yarın çok geç olabilir. Herkes duyarlı olmaya ve bu haklı eyleme aktılmaya çağırıyoruz. Unutmamalı ki eğer Türkiye özgürleşecekse bu Türküyle Kürdüyle hep birlikte sokaktan başlayacak…

BAŞBAKANI ÇEKEMİYORLAR

FARUK ESKİOĞLU (GAZETECİ): Yahu Başbakan’a niye kızıyorlar anlayamadım. Çok birleştirici ve yapıcı birisi… Türkü, Kürdü, Alevileri, genci yaşlıyı, öğrenciyi çalışanı, işsizi, engelliyi velhasılı ne kadar çapulcu varsa hepsini bir gecede dörtyüzdört gibi birleştirdi. Çok cesur bir adam. Koskoca iktidarını, cemaatle ortaklaşa doldurduğu devlet kurumlarını, devlet arpalıklarını Hyde Park’ın büzde 1.5 büyüklüğündeki bir park için riske atacak kadar manda yürekli bir kere. Sonra ecdadını unutmuyor. Cumhuriyet’in laiklik gereği tekke ve zaviyeleri kapatması bilinç altını o kadar yaralamış ki, her icraatı Türk filmi gibi aksiyon, yani kin, nefret, intikam ve öfke dolu. Bu yanıyla da vefalı ve harbi bir kadirşinas. Hızlı karar alıyor. Öyle uzmanlara danış, halkı dinle, bürokratlarla toplantı yap, muhalefeti yokla gibi mavralara takılmıyor. Ohooo o zaman memlekette iş mi yapılır yahu… İşini biliyor… Sülalesi, partilileri, yandaşlarının milli geliri arttıkca arttı. Bu yükseliş Türkiye’nin ortalamasına da etki yaptı. Kendi işini iyi yapan, makamdaki işini de iyi yapar yahu. Bence bu direniş falan başbakanı çekemeyenlerin işi. Ben çekeceğim valla. Nerede onun fişi…

“EYLEMLER BARIŞÇIL”

ECE ÖZDEMİROĞLU (OYUNCU-ALA TURKA GRUBU): İnsanların bir yeter noktası var, o nokta geçilince tehdit edilen özgürlükleri savunmak için hayatında protesto yapmamış yaşlı teyzeler bile tencere tava sokaklara dökülüyor. Bu protestolar barışçıl ve barış için. Provokasyon olmadıkça de barışçıl olduğunu ispatladı. Protestolar düşünme, konuşma ve yaşam stilini seçme özgürlükleri için. İngiltere’de yaşayan Türkiyeli halk da bu protestolara hem sokaklarda hem sosyal medyada dayanışma veriyor, vermeye devam edecek. Tiyatro bir anlatım biçimi. Herkesin anlatacak bir hikayesi var. Ve herkesin bunu anlatmaya hakkı var. Bir tiyatro gönüllüsü olarak biz, ve eminim bütün tiyatrocu arkadaşlarım da buna katılacaklardır… İngiltere’de yaşıyoruz ama iki ülkemiz var, bu bir zenginlik bizim için. Tiyatro yapmaya, hikayelerimizi anlatmaya devam edeceğiz…

“BUNLAR ‘ARTIK YETER’ TEPKİSİDİR”

JALE ÖZER (İNGİLTERE ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ BAŞKANI-İADD): Londra’daki eylemlerde İngiltere ADD ve TGB’yi PKK ile ittifak yapmış gibi gösteren yazı ise tamamen yalan olup, bu yazıyı yazan gazeteciyi şiddetle kınıyoruz.

Etnik bölücülüğe karşı çıkarak Türk toplumunun ulusal kimliğini koruyan, misaki milli sınırlarına sahip çıkan, siyasal sosyal ve ekonomik alanda tam bağımsızlığı savunan, Atatürk ilke ve düşüncelerini herzaman kendine rehber edinmiş İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’ni bu gibi doğru olmayan yazılarla karalamaya çalışmak inandığımız yolda emin adımlarla mücadele etmemize engel olmayacaktır. İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği terörist başı Öcalan’ın posterlerinin açıldığı bir eylemde yer almaz ve almayacaktır.

Taksim Gezi Parkı’na, şehrine sahip çıkmayla başlayan protestolar AKP’nin 11 yıl süren ve ülkeyi geri götüren uygulamalarına ‘ ARTIK YETER ‘ demeye dönüşmüştür. Taksim Gezi Parkı’nda başlayıp 2 gün içinde tüm ülkeye yayılan ve kendiliğinden gelişen bu sosyal patlama; AKP döneminde laik eğitim düzeninin altüst edilmesine, barış adı altında ülkeyi bölecek kararların alınmasına, Türk kimliğinin unutturulmak istenmesine, TC’nin tabelalardan indirilmesine, TSK’ne yapılan operasyona, halkın yaşam tarzını değiştirmeye yönelik uygulamalara, işsizliğe, yolsuzluklara ve yargı erkinin tamamen hükümetin emrine geçip hukuk devletini ortadan kaldıran sisteme karşı bir başkaldırıdır.

Taksim Gezi Parkı’na ve ülkemizin her tarafında eylemlerini sürdüren halkımıza Londra’dan dayanışma ve selamlarımızı gönderiyoruz. Biz eminiz ki karanlıklıklara süreklenen ülkemizi aydınlığa çıkaracak yol, dün olduğu gibi bugün de herzaman halkına inanmış ve güvenmiş olan Cumhuriyet’imizin kurucusu Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yol haritası olacaktır.
Yolumuz açık olsun.

İLGİLİ HABER VE FOTOĞRAFLAR: Gezi Parkı’na Londra’dan destek…

848320cookie-checkLondra büyük yürüyüşe hazırlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.