Londra haberleri… Kısa kısa

Bilgi verene 20 bin sterlin

Metropolitan Police, 21 Kasım 2008’de Ealing’te göğsünden silahla vurularak yaşamını yitiren Jason Johnson’un (24) katil ya da katillerinin bulunmasına yardımcı olanlara 20 bin sterlin ödül verileceğini açıkladı.

Jason Johnson’un gözü yaşlı annesi Sheila Johnson, olayı bilen ya da görenlerin insanlık adına polise bilgi vermesini isteyerek, “Lütfen bildiklerinizi söylemekten korkmayın! Başka canlar yanmasın, başka analar ağlamasın” dedi.

Cinayetle ilgili bilgisi olanların 020 8733 4704’ü ya da isim vermeden Crime stoppers’ı 0800 555 111’den aramaları istendi…

FOTOĞRAF: Jason Johnson geride gözü yaşlı bir aile bıraktı…

***

“Güvenli Bisiklet Sürme Günü”

Polis, Islington, Southwark ve the City’de 26 Kasım’da “Güvenli Bisiklet Sürme Günü” düzenledi.

Daha önce hatalı bisiklet kullanmaktan dolayı para cezamış almış bisikletlilerin katıldığı bu günde bisikletlilerin can kaybını önleyici yöntemler aktarıldı. “Güvenli Bisiklet Sürme Günü” katılan bisikletlilerin de cezaları ‘affedildi.

Bisiklet kazalarının genellikle araçların çok yakınında kullanmaktan kaynaklandığı belirtildi. Yapılan araştırmalara göre araç sürücülerinin arka ayna ile görmekte zorlandıkları kör noktada bulunan bisikletliler daha risk altında bulunuyor.

Ayrıca araca tutunmak ya da gece ışıksız bisiklet sürmek de can kaybına yol acabilecek nedenler arasında sayıldı. Bisikletlilerin ayrıca şerit değiştiren ve ara yola sapan araçlara da dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.

Londra’da 2009’da 8’i ağır araç altında olmak üzere 11 bisikletli yaşamını yitirdi. Ölen 8 bisikletliden 7’sinin de kadın olduğu belirtildi.

FOTOĞRAF: Gece farı kullanmayan ve hatalı bisiklet kullanan sürücülere 30 sterlin ceza kesiliyor.

***

Böyle vicdansızlık görülmedi…

Polis, Scott George Lindsay’ı (27) “Degenham’da kundakladığı evde 27 yaşındaki anne Natalie Correa ve iki çocuğunu diri diri yanmasına neden olmakla” suçlayarak tutukladı…

Metropolitan polisten verilen bilgiye göre “Homicide and Serious Crime Command” timleri 19 Kasım perşembe sabahı Degenham’da çıkan yangında anne ve iki çocuğu yaşamını yitirmişti.

Polisin yaptığı araştırma sonucu olayın bir kundaklama sonucu olduğu saptandı ve Scott George Lindsay “katil zanlısı” olarak tutuklandı.

827240cookie-checkLondra haberleri… Kısa kısa

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.