Londra Moda Haftası’nda Aslantürk rüzgarı

Londra Moda Haftası’nda yine Türk rüzgarı esecek… 12 Eylül Çarşamba günü, Papegeno Restaurant’ta basınla biraraya gelen Kıbrıslı modacı tasarımlarını anlattı.


Aslantürk, Londra Moda Haftası’nda bir Türk olarak bulunmaktan gurur duyduğunu belirterek, hafta boyunca kendi koleksiyonunun yanısıra KKTC’yi de tanıtacağını söyledi. Londra Moda Haftası’nda ziyaretçilere Kıbrıs’ın simgesi limon hediye edeceğini vurgulayan modacı kendisine destek olan başta KKTC Londra temsilciliği olmak üzere, Bossa, Nicole Manufacturing, CTCC, Shadiye Bridals ve Eze Media ile Şadiye Balcıoğlu’na teşekkür etti.


Londra’da ikinci defilesi olduğunu belirten Aslantürk çalışma yöntemini şöyle anlattı:


“Ben hiç bir zaman çizim yapmam. İlham üzerine manken üzerinde kumaşları deniyorum… 15 dakikalık defileyi 6 aydan fazla çalıştım… Arabada yolculuk ederken ev fiyatlarından gelişen şehirciliğe sohbet ediyorduk… Biz kendimizi küçük mekanlara sıkıştırıp yaşayabiliyorsak, Küçük kumaşları da giyside tasarlayabileceğimi düşündüm… Küçük bir kumaş parçasını kesilen her parçasının tekrar kullanılmak üzere elbiseye dönüştürdüm… Aksesuar olarak da seramik malzemeleri kullandım.”


Moda Haftası’na katılmanın çok ciddi bütçe gerektirdiğini vurgulayan modacı, “Bu açıdan destekçilerin önemi büyüktür…” dedi. Modada Hüseyin Çağlayan’ı çok beğendiğini belirten Aslantürk, Avrupa’nın diğer ülkeleri ve ABD’den teklifler aldığını da sözlerine ekledi.


KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık da Mustafa Aslantürk’ün başarısından gurur duyduklarını belirterek, “Mustafa Aslantürk’e inanıyorum. Kendisini çok başarılı buluyoruz. KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın desteğini aldık. Bu defileden sonra da destiğimiz artarak sürecektir. Memleketimizin tanıtımı için çok önemli bir fırsat. Defilenin çok güzel olacağını umuyorum” dedi.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): Kıbrıslı Türk Modacı Mustafa Aslantürk ve kendisine destek olan Papageno Restoran’ın sahibi Reşad Niyazi ve KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık


 

805060cookie-checkLondra Moda Haftası’nda Aslantürk rüzgarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.