Londra saldırısı polis izlerken yapılmış

İngiltere’nin ciddi pazar gazetelerinden The Sunday Times Londra’da 7 Temmuz bombalı saldırılarını düzenleyen teröristlerin lideri Muhammed Sıddık Han’ın aracında, polisin izleme ve dinleme cihazlarının bulunduğunu yazıyor.


İddia üst düzeydaki bir güvenlik görevlisine dayandırılırken, Sıddık Han’ın, Batı Yorkshire polisinin bir terörle mücadele operasyonu çerçevesinde izlendiği belirtiliyor.


Saldırıların söz konusu kişinin takip altında olmasına rağmen gerçekleştirildiğine dikkati çeken gazete, polisin elindeki istihbaratı değerlendiremediğine ilişkin tartışmaların alevleneceği öngörüsünde bulundu.


The Sunday Times, ayrıca bu bilginin iç istihbarat serivisi MI5’in durumunu daha da zorlaştıracağını yorumlayarak kurban ailelerinin kapsamlı soruşturma baskısının artabileceğini yazdı.


Bilgisayar uzmanı olarak Batı Yorkshire’da İslami kitaplar satan bir mağazada çalışan Martin Gilbertson, dün ,kuşkulandığı kişilerin listesi ve kuşkulu faaliyetlerini video teyp ve bilgisayar yazışmaları gibi delillerle, 7 Temmuz saldırılarından iki yıl önce polise gönderdiğini, ancak yanıt almadığını açıklamıştı.


 

792240cookie-checkLondra saldırısı polis izlerken yapılmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.