‘Londra sular altında kalabilir’

Global ısınma mücadelesini sürdüren İngiltere Başbakanı Blair’in bu konudaki en büyük yardımcı Sir David King, Sıcak Çağ’a geçildiği ve bu ısınmanın buzları eritip sellere yol açacağı uyarısında bulundu. King’e göre, Londra ve New York ‘The Day After Tomorrow’ filmindeki gibi sular altında kalacak.


Başbakan Blair’in global ısınma mücadelesinde ‘gayriresmi elçisi’ olan Sir David King ‘The Day After Tomorrow-Yarından Sonra’ filmindeki gibi kabus senaryosuna dikkat çekti. King, ‘Ilıman Çağ’dan sıcak Çağ’a geçiyoruz. İklim değişikliği 5 bin yıldan bu yana en büyük tehdit. Geçen yıl aşırı sıcaklar 25 bin can aldı ve bunlar terör kurbanlarından fazlaydı, ancak yeterince ilgi görmedi’ uyarısında bulundu.


King atmosferdeki karbondioksit oranının maksimuma ulaştığını, yeryüzündeki tüm buzları eritebileceğini ve Londra, New York ve New Orleans gibi kentlerin sulara gömülebileceğini öne sürdü.


The Guardian Gazetesi’nin dünkü haberine göre, Blair, Sir David King’i iklim değişikliğiyle mücadeleyi amaçlayan Kyoto Protokolu’na Rusya’nın imzasını sağlamakla görevlendirdi. Kyoto Protokolu iklimleri, mevsimleri alt üst eden karbondioksit gibi gazların atmosfere salıverilmesinin azaltılmasını öngörüyor. Moskova dönüşü bir basın toplantısı düzenleyen King şunları söyledi:


‘Buzların erimesi yavaş ilerleyen bir süreçtir, ancak Grönland’daki buzulun erimesi deniz seviyesinin 6-7 metre yükselmesi, Antarktika’nın erimesi ise 110 metre daha yükselmesi anlamına gelir. Bu da Londra, New York ve New Orleans gibi kentlerin deniz sularında yok olacağının ilk işaretidir’

779890cookie-check‘Londra sular altında kalabilir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.