Londra trafik deneyimi İstanbul’da fuarda

Hollanda, Türkiye, Çin ve Kuzey Amerika olmak üzere sadece dört merkezde düzenlenen uluslararası trafik, ulaşım altyapısı ve park sistemleri fuarı Intertraffic’in Türkiye ayağı, Intertraffic İstanbul 2007 sergilenecek ürün ve çözümlerinin yanısıra dünyanın dört bir yanındaki trafik uzmanlarına ev sahipliği yapacak Trafik Konferansları ile de dikkat çekecek.


Konferanslara katılacak uzman isimlerden birisi de Londra trafiğinin yönetimi konusunda strateji ve yeni uygulamalar geliştiren “Transport for London” ‘da Londra Trafik Sistemleri Vizyon Programı (LTSV) Müdürü olarak görev yapan Türk mühendis Rana Ilgaz olacak.


İstanbul kadar kalabalık bir insan ve araç nüfusuna sahip olmasına karşın İstanbul’dan çok daha etkili bir biçimde idare edilen Londra trafiği hakkında bilgiler verip, İstanbul ile karşılaştıracak olan Rana Ilgaz, İstanbul’un trafik sorununa yönelik acil çözümler hakkında da görüşlerini dile getirecek.
    
RANA ILGAZ?


İnşaat mühendisliği alanında eğitim gören Rana Ilgaz, Almanya’nın mühendislik alanında önde gelen üniversitelerinden olan Aachen’daki RWTH’den (Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule) mezun oldu.


Rana Ilgaz, 2004 yılında Avrupa Ulusal Mühendislik Kurumları Federasyonu (FEANI) tarafından Avrupa Mühendisliği statüsü ile ödüllendirildi. Avrupa ülkelerinde görev yapan mühendisler için uluslararası bir kalifikasyon ifadesi olan söz konusu statü, FEANI’ye üye olan ülkelerde görev yapan başarılı mühendislere verildi.


Profesyonel iş yaşamına 1995 yılında Aachen RWTH Ulaştırma Enstitüsünde araştırma asistanlığı yaparak başlayan Rana Ilgaz, 1999 yılından sonra BMW’nin Araç ve Trafik Araştırmaları Departmanında görev aldı. Almanya Araştırma ve Bilim Departmanı tarafından desteklenen ve gelecekteki taşımacılık politika ve stratejilerini etkileyecek, araştırma projelerinin idaresinde çalışan Ilgaz, 2000 yılının sonunda, İngiltere’ye taşındı ve Faber Maunsell’s Akıllı Taşımacılık Sistemleri ekibine katıldı.


İstanbul’da dördüncüsü gerçekleştirilecek olan ve bu yıl 3.500 metrekare ile rekor bir büyüklüğe ulaşacak olan Intertraffic İstanbul 2007 Fuarı, büyük kentlerde trafikte karşılaşılan sorunları, uzun vadeli çözümlerle en aza indirmek ve yol güvenliğine ilişkin gelişmiş ülkelerde kullanılan altyapı uygulamaları ile en son teknolojileri sergilemek amacını taşıyor. Intertraffic Istanbul 2007 Fuarı’na İtalya, İspanya, İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Norveç, Çin, G. Kore ve ABD’den çok sayıda firma da katılıyor.

800770cookie-checkLondra trafik deneyimi İstanbul’da fuarda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.