Londra’da eğitime yardım kermesi

Kermese katılan konuklar Türk müziği eşliğinde Türk yemekleri yiyerek; kapalı çarşıyı andıran salonda, etkinlik gelirinin bağışlanacağı okul öğrencilerden renkli folklor gösterileri izlediler. Kermesten 1500 sterlin kar sağlandı

Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD) tarafından geleneksel olarak her yıl sonunda düzenlenen kermes bu yıl Kuzey Londra’da, St Andrew’s Church Hall’da gerçekleşti. Eğitime katkı amacıyla düzenlenen kermese Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Özdem Koçer ve eşi, Müsteşar Uygar Sertel ve eşi, Başkatip Ahmet Sadık Doğan ve eşi, Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok ve eşi Arzu Demirok, Muavin Konsolos Gülcan Ökçün, Güvenlik Amiri Dr Furkan Şen, Eğitim Müşaviri Nihat Akbulut ve eşi, KKTC Londra Temsilciliği III. Katipleri Müjde İnançoğlu ve Tahir Tahir, Enfield Belediye Meclisi Üyesi Ayfer Orhan, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Şener Sağlam, Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu Başkanı Sevtap Kemal, Hornsey Atatürk Okulu Başkanı Türker Çakıcı ve Southgate Türk Okulu Başkanı Çimen Hussein de katılarak destek verdiler.

Kermeste Türk işi süs ve hediyelik eşyalar, tekstil ve ev aksesuarları, tanınmış markalardan erkek ve kadın giyim eşyaları, takı ve imitasyon ziynet eşyaları, kitap ve CD’ler, Türk yemekleri ve tatlıları satışa sunuldu. Kermeste ebru sanatçısı Gülnur Salih’in ebru çalışmaları büyük ilgi gördü. Etkinlikte Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu Foklor Ekibi ve Hornsey Atatürk Okulu Stilize Dans Grubu konuklara birer dans gösterisi sundular.

Kermesten sonra bir açıklama yapan BTKD Başkanı Servet Hassan şunları söyledi; “Kermesimizin gördüğü ilgiden çok memnunuz. Etkinlikten elde ettiğimiz £1500 geliri Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu, Hornsey Atatürk Okulu ve Southgate Türk Okulu arasında paylaştıracağız. Kermesimize destek olan dost ve üyelerimize; kermese katkıda bulunan eğitim gönüllülerine, bağışta bulunan dostlarımıza ve Sofra Restaurant, Tadım Cafe ve Türkiye’nin Londra Sefaretine çok teşekkür ederiz. Derneğimizin hafta sonu okullarına desteği devam edecektir.”

835320cookie-checkLondra’da eğitime yardım kermesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.