Londra’da İsrail protesto edildi

HABER FARUK ESKİOĞLU / FOTOĞRAFLAR: VEHBİ KOCA – Londra’da binlerce gösterici İsrail’in Filistin halkına yönelik kanlı saldırılarını protesto etti.

Palestine Solidarity Campaign and the Stop the War Coalition’un 11 Mayıs Cumartesi günü organize ettiği protesto eylem Türkiye Büyükelçilik rezidansının da bulunduğu Portland Place’den başladı. Eyleme aralarında milletvekilleri, Ortadox yahudiler ve İsrail askerini tokatladığı için 16 yaşında cezaevinde yatan Filistinli aktivist kız Ahed Tamimi’nin de yer aldığı kalabalık bir katılım oldu.

Göstericiler, İsrail’in saldırıları ve yeni yerleşim işgallerini protesto ederken, İngiltere ve ABD’nin İsrail’e başta silah olmak üzere ekonomik ve siyasi desteğini çekmesini istediler. Yurdundan edilen Filistinlilerin evlerine dönmesine yönelik pankartlarında taşındığı eylemde konuşan İşçi Parti’si Milletvekili Richard Burgeon, Filistinlilere çalınan topraklarının iade edilmesi ve bir an önce özgürce yaşama haklarına kavuşmalarını istedi.

Filistinli direnişçilerin sembolü haline gelen Ahed Tamimi de kendisini “kurban” olarak değil, “özgürlük savaşçısı” olarak tanımlanmasını istedi. Filistinli direnişçi, “Halkımızın değişim yaratabileceğini ve bunun için mücadele edebileceğini her zaman söylüyoruz, dünyanın özgür halkları bir araya gelerek sömürüye, kapitalizme ve sömürgeciliği sona erdirebilir, emperyalizmi bitirebilir” diye konuştu.

2297810cookie-checkLondra’da İsrail protesto edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.