Londra’da mumlar barış için yandı

Suna Akartuna: “İnsanlığa yapılan bir saldırıdır”

Anma etkinliğinde bir konuşma yapan İngiltere Birliği Başkanı Suna Akartuna “Bu, Türkiye Cumhuriyetinin Başkentinde, halkımıza ve insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır” dedi. Eyleme parti veya birlik pankartlarıyla katılmama kararı aldıklarını belirten Akartuna şunları kaydetti ; “Bu saldırı halka yapılmış bir saldırıdır. Bu acı hepimizin. İngiltere`de yaşayan yurttaşlarımız bize birçok zaman gösterdiği gibi, böylesi korkunç bir olaydan sonra da halkın en güçlü savunmasının, birlik ve beraberlik olduğunu göstermiştir. Bunu yıkmak için yapılan bir saldırıdan birlik ve beraberlik içinde çıkarsak, hain saldırıyı gerçekleştirenler amaçlarına ulaşamazlar. İngiltere’de, Türkiye’de ve dünyanın digger ülkelerinde yaşayan halkımıza sesleniyorum. Tepkiliyiz, kızgınız ve böyle olmakta son derece de haklıyız. Ama şunu bilsinler ki, biz varken, insanlık varken, halk düşmanları asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklar”

“Üzgünüz, kızgınız, haklıyız, hesap soracağız!”

Gel, Barış`a bir mum da sen yak eylemini sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İngiltere Birliği Başkanı Suna Akartuna, yapılan saldırının amacının bir kaos ortamı yaratmak olduğunu ve kaostan beslenerek güç dengelerinin sağlanmaya çalıştığını belirtti. Halkımızın sayduyusunun galip geleceğini belirten Akartuna, “Katliamın acısı yediden yetmişe tüm yürekleri dağlamıştır. Üzgünüz, kızgınız, halkliyiz. Önümüzde Türkiye`nin kaderinin belirleneceği bir süreçle karşı karşıyayız. Halkımız gerekli düzeltmeyi yapacaktır. Katliam yapanlar ve bu katliama göz yumanlar hesap verecekler. Önemli olan, beraberce, omuz omuza ve birliktelik içinde olmak. Bunu sağlayabilirsek, özgürlüklerimizin, demokrasimizin ve barışımızın önündeki tüm engelleri bir bir yıkabiliriz. O nedenle en güçlü intikamımız birlik ve beraberliği sağlamakla mümkün olacaktır.

Yabancılardan eyleme yoğun ilgi

Katliamda hayatlarını kaybedenlerin resimleri ve her biri için yakılan mumların olduğu eyleme, Trafalgar meydanında bulunan yabancılarda yoğun ilgi gösterdi. Meraklı bakışlar altında eylemin neden yapıldığına dair soru soranlara, Birlik üyeleri tarafından bilgi verildi.

Başkan Suna Akartuna

855430cookie-checkLondra’da mumlar barış için yandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.