Londra’daki en etkili 1000 arasında 3 Türk

Listede, Başbakan Gordon Brown’dan, Dışişleri Bakanı David Miliband’a, Türk kökenli Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson’dan Harry Potter’ın yazarı JK Rowling’e kadar, Londra’da yaşayan çok sayıda siyasetçi, sanatçı, sporcu, şarkıcı, müzisyen, bilim adamı, yönetici ve iş adamı yer aldı.

MODA VE TASARIMCILAR KATAGORİSİ…

London Evening Standard gazetesinin her yıl yayımladığı listede, modacı ve tasarımcı Erdem Moralıoğlu, tiyatro yönetmeni Mehmet Ergen ve prodüktör Leyla Nazlı da yer aldı.

Moralıoğlu, listenin moda kategorisinde dünyaca ünlü İngiliz Burberry markasının yaratıcı direktörü Christopher Bailey ve Stella McCartney, Alexander McQueen ve Sir Paul Smith gibi diğer dünyaca ünlü modacılarla birlikte bulunuyor.

Erdem Moralıoğlu’nun, tasarladığı kıyafetlerle Başbakan Gordon Brown’un eşi Sarah Brown gibi bazı İngiliz siyasetçilerin eşlerinin kalbini kazandığı belirtiliyor.

SHAKESPEARE’NİN ÜLKESİNDE İSİM YAPTI

“Londra’nın en etkili 1000 kişisi” listesinin tiyatro ve dans kategorisinde ise Oyuncu Kevin Spacey ve tiyatro sahibi ve yönetmen Lord Lloyd-Webber’in yanısıra Türk tiyatro yönetmeni Mehmet Ergen ve prodüktör Leyla Nazlı da bulundu.

İstanbul doğumlu Ergen, Nazlı ile birlikte 2000’de Londra-Dalston’da “27 Arcola Street, E8 2DJ” adresindeki eski bir tekstil atölyesini, bulunduğu sokağın adıyla anılan Arcola Tiyatrosu’na çevirerek sahneye çok sayıda oyun koydu…

“ÇOK SEVİNDİM”

Gazetemize konuşan Leyla Nazlı ödüle çok sevindiğini belirterek şunları söyledi:

“Genellikle tiyatro ödüller alıyor. İlk duyduğumda sergideydim. Çok heyecanlandım. Bu arada Mehmet de çok sevindi tabii. Ayrıca Mehmet dün de International Theatre Award (Uluslararası Tiyatro Ödülü) aldı”

Bütün listeya http://www.thisislondon.co.uk/the-one-thousand.do internet adresinden ulaşılabilecek. Ayrıca Arcola Tiyatrosu için www.arcolatheatre.com adresinden ayrıntılı bilgi alınabilir.

MEHMET ERGEN?

Mehmet Ergen, Bilsak’ta bir yıl süreyle aldığı tiyatro eğitiminin ardından 1988’de Londra’ya gelerek tiyatroya başladı. Oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. Southwark Playhouse’da ve Hoxton Hall’de genel sanat yonetmenliği, danışmanlık, Royal Court Theatre’da metin danışmanlığı, Paddington Arts’da Gençlik Tiyatrosu yönetmenliği, Battersea Arts Centre’da yapımcılık gibi görevlerde bulundu. 2000 yılında Londra’da Arcola Theatre’ı kurdu, genel sanat yönetmenliğini üstlendi.

Theorem tiyatro seminerinde İngiltere’yi temsilen konuşmacı olarak görev aldı. BBC ve ITV’de filmlerde oyunculuk yaptı. Sadece Tiyatro ve sinema ile sınırlı kalmayıp, opera ve müzikallerde de yönetmenlik yaptı. İngiltere dışında da İrlanda ve İsrail’de oyunlar yönetti. Kent Oyuncuları, Tiyatro Anadolu, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Açık Tiyatro, İzmit Şehir Tiyatrosu gibi kuruluşlara yönetmenlik katkısında bulundu. İstanbul Devlet Tiyatrosu müdürü Osman Wöber’in istifası üzerine, 59. Hükümet kültür bakanı Atilla Koç’a istifa çağrısında bulunduğu bir mektup göndermesiyle gündemde yer aldı.

Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde Yeni Kuşak Tiyatro’da yönetmekte, Londra’daki çalışmalarını sürdürmektedir. Ergen, tiyatro oyuncusu Esra Bezen Bilgin ile evlidir.

ERDEM MORALIOĞLU?

Erdem Moralıoğlu Türk anne ve İngiliz babadan doğdu. Kanada’da büyüyen tasarımcı oradaki okulu bırakıp Londra’daki Royal College of Art okulunda kadın giyim üzerine master yaptı. Ardından New York’ta Diane Von Furstenberg ile çalıştı. Londra’ya döndükten sonra 2005 yılında İngiltere’deki önemli moda ödülü olan Fashion Fringe’i ardından da British Fashion Council ödülünü kazandı.

LEYLA NAZLI?

1972’de Tunceli’de doğdu. Orta ve lise öğrenimini Mersin’de yaptı. 1991’de Londra’ya geldi. Southbank Üniversitesi’nde bilgisayar programcılığı okudu. Amatör olarak tiyatro çalışmaları yaptı. 2000’de Mehmet Ergen ile Arcola’nın kurucu oldu. 2004’te bütün oyunların yapımcılığını üslendi. Bütün zamanını Arcola’da geçiren Nazlı, evli.

827110cookie-checkLondra’daki en etkili 1000 arasında 3 Türk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.