Londra’daki ‘töre cinayeti’ne ömür boyu

Londra’da öz kızını öldüren balta ve ip ile öldüren Türk babaya ömür boyu hapis cezası.

İngiliz televizyonları,kararı mahkeme binası önünden yaptıkları canlı yayınlarla duyurdu. Kararın açıklanmasından sonra mahkeme önünde basın açıklaması yapan İngiliz polis yetkilisi, “Tülay Gören davası sona erdi, adalet yerini buldu” dedi.

SUÇ ALETİ İP VE BALTA

Polis,mahkeme kararının hemen ardından baba Mehmet Gören’in, öz kızına işkence yaparken kullandığı ip, suç aleti balta ve olay yerinin fotoğrafların basına geçti.

MEZHEP CİNAYETİNE KURBAN GİTMİŞ

10 yıl önce kayıplara karışan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 15 yaşındaki Türk kızı Tülay Gören’i, Alevi inancına mensup olan babası ve iki kardeşinin, Sunni bir erkekle arkadaşlık kurduğu için öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

İngiliz polisi, konuyla ilgili olarak baba Mehmet Gören (42) ve kardeşleri Ali Gören (55) ile Cuma Gören’i cinayet şüphesiyle gözaltına almıştı. Baba ve kardeşlerin tutuklu olarak yargılanmalarına devam ediliyordu.

Bir süredir tutuklu bulunan siyasi mülteci Mehmet Gören ve kardeşleri, bugün İngiliz Ağır Ceza Mahkemesi’nde (Old Bailey) cinayet suçlamasıyla yeniden hakim karşısına çıkarıldı.

EN AZ 20 YIL YATACAK

Old Bailey’de görülen davanın bugünkü duruşmasında, baba Mehmet Gören, öz kızını öldürmekten suçlu bulundu ve ömür boyu hapis cezasın çarptırıldı. Mehmet Gören’in en az 20 yıl hapis yatacağı belirtildi.

Duruşma hakimi, cinayete yardım etmek suçlamasıyla yargılanan amca Ali Gören ile Cuma Gören’in ise suçsuz olduklarına karar verdi.

CESEDİ HALA BULUNAMADI
En son 7 Ocak 1999’da sağ görülen Türk kızı Tülay’ın o gün birileriyle konuştuğu ve bir daha da kendisinde haber alınamadığı belitliyor. 22 Ocak’ta da ailesi Woodford Green Polis Karakolu’na kayıp ihbarında bulunmuştu.

828240cookie-checkLondra’daki ‘töre cinayeti’ne ömür boyu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.