Londra’dan eğitime örnek destek

Milliyet’in başlattığı kampanyaya destek vermekten gurur duyduklarını belirten Kıbrıs Türk Cemiyeti Başkanı Mustafa Gençsoy, “İngiltere’den şu ana kadar bu kampanyaya herhangi bir kurum, kuruluş destek vermedi. Ümit ediyorum, cemiyet olarak verdiğimiz bu destek, burada bulunan iş sahiplerine, kurum ve kuruluşlara bir örnek olur ve onlar da katkılarını sunarlar” dedi.


Türk insanının en büyük sorunlarından birinin eğitim olduğunu ifade eden Gençsoy, Türkiye’nin doğusunda gençlerin, çocukların ve özelikle kız çocuklarının eğitimle tanışmadığını dile getirdi.


‘ARTIK BU SORUNU AŞMALIYIZ’
Türkiye’nin eğitim sorununu kesinlikle çözmesi gerektiğini kaydeden Gençsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Artık bu sorunu aşmamız, işte bu tür kampanyalarla çözmemiz gerekiyor. Bu gibi katkılar bizim için önemlidir. Daha önce de başlatılan kampanyalara da destek vermiştik, bundan sonra da yapılacak olanlara gücümüz oranında gönülden destek vereceğiz. Memleketini, milletini seven herkese çağrıda bulunuyorum. Eğitime önem veren, Türk çocuklarının bu çağda eğitim görmelerini isteyen herkes eğitime katkıda bulunsun.”


“Türkiye’de bir eğitim sorunu olduğunda hepimiz hemfikiriz. Bu konuda her vatandaşa eşit ölçüde fırsat verilmesi gerektiğine inanıyoruz” diyen Gençsoy şöyle devam etti:


“Türkiye’ye baktığımızda genel okullaşma düzeyinde Avrupalı ülkelerin altındayız. Fakat kız çocuklarında daha da altındayız. Kız öğrencilerinin neden okula gidemediklerini araştırdığımız zaman iki temel sorun çıkıyor: Birincisi ekonomik, diğeri de sosyal-kültürel sebep. Yani bazı aileler, kız çocuklarına daha az okuma hakkı veriyor.”

781100cookie-checkLondra’dan eğitime örnek destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.