LONDRA’DAN KISA KISA…

IDMC’den bu kez “İstanbul Girls” organizasyonu

Mehmet Karakuş’un organizesiyle 6 Mart 2020’de “İstanbul Girls Orchestra” Prince and Princess Düğün Salonu’nda sahne alacak.

Türkiye’de ses getiren “İstanbul Girls Orchestra”yı Londra’daki toplumal buluşturmaktan memnun olduğunu söyleyen Karakuş, IDMC olarak nitelikli konser ve etkinlikleri sürdüreceklerini açıkladı…

***

Yunus Emre Enstitüsü’nden çağrı

Londra Yunus Emre Enstitüsü 27 Ocak-17 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenleyeceği İkinci Türk Toplumu Sanat Sergisine toplum üyesi sanataçıları katılmaya çağırdı.

Enstitü yaptığı çağrıda, “Sergide Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk sanatseverlerin eserleri sergilenecektir. Serginin ayrıntıları, başvuru şartları ve başvuru formu 10 “Maple Street, London, W1T 5HA” adresindeki Enstitü’den alınabileceği gibi [email protected] ya da 020 7387 3036’dan da istenebileceği belirtildi.

***

Bu kez kasapta kasiyere bıçaklı saldırı

Londra’da gençler arasında artan bıçaklı saldırı haberi bu kez toplumun yoğun olarak yaşadığı Tottenham’da “West Green Halal Meat” kasabında yaşandı.

Pazar sabahı 9.35’te kasap dükkanına gelen iki genç “West Green Halal Meat”teki iki çalışanı bıçaklayarak kaçtı.

Polis yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirterek olayın soygun ya da nefret ve ırkçı bir saldırı olup olmadığının da araştırıldığını duyurdu.

***

DAY MER’den kütüphaneye destek

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Ali Deniz Uzatmaz adına Gaziantep’te hazırlanan kütüphanenin açılışı yapıldı. DAY MER Londra’dan da kütüphaneye destek için 27 Ekim’de turnuva düzenliyor.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 4. yıl dönümünde Antep Emek Gençliği’nin “Ali Denizler Okusun Diye Bir Kitap da Senden” şiarıyla başlattığı Ali Deniz Uzatmaz kütüphanesi Antep’te açıldı. 30’a yakın şehirden gelen 3500 kitabın toplanıldığı kütüphaneye aynı zamanda Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerden de destek gitti.

DAY-MER Gençlik de 27 Ekim Pazar saat 14-18 arasında “22 Moorfield Rd. Tottenham N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde (DAY MER) Ali Deniz Uzatmaz kütüphanesi için düzenlediği turnuvada masa tenisi, langırt, fifa, tavla yarışmaları ile kitap satışı gibi çeşitli etkinlikler yer alacak.

2343960cookie-checkLONDRA’DAN KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.