Londra’dan Okmeydanı’na tepki

Londra’daki “Halk Cephesi” ile Demokratik Sivil Toplum Kuruluşları’nın katılımıyla oluşturulan Demokratik Güç Birliği’nin pazar günü saat 2’de Manor House’da düzenlediği protestoya 2 binin üzerinde toplum üyesi katıldı. Protestoda yaşlı, engelli ve çocuklu annelerin katılımı da ilgi çekti.

Manor House’de toplanan protestocular “Katil AKP”, “Katiller hesap versin”, “Alevilere karşı ayrımcılığa son”, “Soma faciasının sorumlusu AKP”, “Tayyip istifa” gibi slogan ve pankartlarla Green Lanes caddesinden Wood Green’deki Wood Side Park’a kadar yürüdüler.

Cadde boyunca farklı kültürden yaya ve araç sürücülerin ilgisini çeken protestoda dağıtılan bildirilerde Türkiye’de yaşanan ölüm ve Soma faciası ndan AKP hükümeti sorumlu tutuldu.

Wood Side Park’da ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu sonrasında yapılan konuşmalarda da AKP’nin Alevileri sindirme, korkutma ve asimile etme politikasının bir parçası olarak Okmeydanı Cemevi’ne bilinçli saldırı yapıldığı öne sürüldü.

Erdoğan’ın AB, ABD ve ordu karşıtlığının bir aldatmaca olduğu belirtilen konuşmalarda AKP iktidarının Kürt, Alevi ve işçi düşmanı olduğu öne sürüldü.
Ayrıca konuşmalarda Türkiye’de iktidarın yaptığı zulüm ve haksızlıkların çeterisinin tutulduğu, başta başbakan olmak üzere sorumlularının eninde sonunda hesap vereceği de eklendi.

FOTOĞRAF: Soner Çeki

851100cookie-checkLondra’dan Okmeydanı’na tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.