Londra’dan sanatsal “Direniş” etkinliği

Hackney Refugee Forum Başkanı Ali Rıza Aksoy’un da aralarında bulunduğu bir grup sanatsever tarafından kurulan Motive Art Action, Gezi Parkı Etkinliği’ne katılmaları çağrısında bulundu.

Aksoy, 22 Haziran Cumartesi günü saat 14-19 arasında “Stoke Newington Road, West Hackney, London, N16 7UY” adresindeki St. Paul Kilisesi salonunda yapılacak etkinliğe bütün sanatçı ve sanatseverlerin eserleriyle katılmasını istedi.

“Her yer Taksim’ diyen sanatçı ve sanatseverlerin katılmasını istiyoruz” diyen Aksoy, “Programda müzik, ebru ve gezi köşesi, folk ve modern dans gösterisi, koro, imaj sergisi ve pek çok sürpriz etkinlik yer alacaktır… Benzer şeyler düşünen toplum üyeleri birbiriyle tanışmanın ötesinde halkın doğru refleksinin verdiği mutluluğun da tadını çıkaracaktır… Özellikle içinde yaşadığımız İngiliz toplumuna da Türkiye’de neler olup bittiğini, Türkiye’nin aydınlık yüzü insanların neler düşündüğünü aktarma şansımız olacaktır…” dedi.

Aksoy şöyle konuştu:

“Ayrıca bu sanat etkinliğinde gezi park konulu insan kütüphanesi de olacak çünkü okunacak en büyük kitap insandır ve bu haklı ve büyük direniş ve uyanış halkımızın yaşadığı en demoktatik günlerdir insanlar dizi ve magazin konumaktan çok iktidarı analiz ediyor getirilmek istenen, özellikle kadınlar için kara günleri tartışıyor, en önemlisi ortak geleceğini düşünüp dile getiriyor. İnsan kütüphanemizde bir kitap olarak alacağınız insanın bu konuda düşüncelerini okuyabileceksiniz.

Şu an insanlarımız meydanlarda, dizilerin ve magazinlerin uyuşturduğu sanal aklıyla değil kendi aklıyla hareket ediyor. buda insanları fedakar, paylaşımcı ve cesur yapıyor, insanımız yabancılaştığı kimliğinden tekrar o insan kimliğine dönmenin olgunluğunu yaşıyor.

Ne mutlu bizlere 2 haftadır dünyaya örnek oluyoruz. Bu etkinliğimizde bu uyanısa minik bir katkı olsun.”

Aksoy, etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi için Ali (07 809 609 370) ve Ferhat’ın (07 958 111 450) aranabileceğini söyledi.

FOTOĞRAF: Motive Art Action posteri

848390cookie-checkLondra’dan sanatsal “Direniş” etkinliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.