‘Londra’yı kahkahaya boğacağız…’

Er, kendisinin ve Özlem Bulut ve Ayça Kılınçer’in yer aldığı üç kişilik oyunun 21 Şubat Cumartesi günü başlayarak Nisan’a kadar “82A Stoke Newington High Street N16 7PA” adresindeki Kuzey Sanat Atölyesi’nde 21 kez sahneleceğini belirtti.


“KUZEY SANAT ATÖLYESİ”


Kuzey Sanat Atölyesi’ni “aktif ve sanat üreten bir merkez” diye tanımlayan sanatçı, 75 izleyicilik cep tiyatroda oyunların sahnelenmesinin yanısıra akademik ve profesyonel anlamda tiyatro kurslarını sürdüreceklerini belirtti.


Ekibindeki oyuncu Özlem Bulut’un kursiyerlikten yetiştiğini vurgulayan Er, “Özlem, ne zaman olursa olsun profesyonel bir oyunculuğu öğrenip sahne yaşamına atılabileceğine en iyi örnektir” diye konuştu.


Er, “Şubat’ta tiyatro kursu, gelecek cumadan itibaren de dünya sinamasından seçkin örneklerin sunulacağı sinematek başlıyor. Sinematek girişi yalnızca 1 sterlindir” dedi.


Sanatçı, daha önce kapalı gişe oynayan “Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler” adlı oyunun bahara yine sahneleneceğini de sözlerine ekledi.


UMUT ULAŞ ER?


Sinema oyuncusu ve yönetmen Necati Er ve Londra’da yaşayan Dilek Güngör’ün oğlu olan sanatçının çocukluğu tiyatro sahnesi ve film setlerinde geçer. 1982’de henüz 5 yaşındayken babasının da oynadığı Tevfik Bilge tiyatrosunda “küçük bahriyeli” rolüyle turneye çıkar. 1986’da Türkiye’nin ilk korku filmi sayılan “Kuşatma”da baş rol oynar. Kuşatma İtalya’da Türkiye’ye ödül kazandırır. Sanatçı bu tarihten sonra sayısını hatırlayamadığı pek çok filmde roller alır.


“Akademik bir disiplin kazanmak için” gittiği Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü 2000’de bitirmeden önce  Ayla Algan’dan oyunculuk ve reji, Müşfik Kenter’den oyunculuk, sahne ve Cihan Önal’dan da diksiyon kursları alır.


1998’de gezmek için geldiği Londra’da 476 Oyuncuları ile Melih Cevdet Anday’ın “İçeridekiler” adlı oyununu sahneye koyup oynar. 2002-3’te Ayla Algan ile İstanbul’daki Ekol Drama Sanatevi’nde oyunculuk ve sahne dersleri verir.


2004’de Londralı olur. Tiyatro serüvenini Londra’da da sürdüren sanatçı ilk olarak 25 yıllık sanatçı Barış Celiloğlu ile “Theatre East n Bull”u kurar. O günden bugüne 11 oyunu yönetir.


“SEYİRCİDEN MEMNUN”


2008 Ekim’den bu yana Dem Radyo’da saat 10-12 arasında “Ulaş ile Haber Ötesi” programını da yapan sanatçı, “Ayakları doğru basan bir kadro oluşturup zamanı geldiğinde bütün dünyaya turneler düzenleyen Londra merkezli Türkce bir tiyatro kurmak amacındayız…” diye konuşuyor…


Sanatçı sorumuz üzerine de Londra’daki Türkçe konuşan toplumun tiyatroya olan ilgisinden memnun olduğunu belirterek, “Üç dört yıl once oyunlara üç beş seyirci geliyordu. Şimdi profesyonel oyunculardan tiyatro tadını alınca salon dolmaya başladı. Bu da bizim için çok sevindirici tabii” diye yanıtlıyor…


FOTOĞRAF: Özlem Bulut ve Umut Ulaş Er, Aziz Nesin’in “Hadi Öldürsene Canikom”unu Londra’da ilk kez sahneleyecekler.

820400cookie-check‘Londra’yı kahkahaya boğacağız…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.