Macar Büyükelçi’ye ziyaret

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Macaristan’ın Ankara Büyükelçiliği’ne atanan Gábor Kiss’i makamında ziyaret edip, yeni görevinde başarılar dilediler.

Heyeti Büyükelçilik kapısında karşılayan Büyükelçi Gábor Kiss ziyaretten memnuniyetini ifade etti.

Kiss ”Kayseri’yi her ziyaretimde Kayseri’lilerden ilgi ve alakanın yanında mutluluk duyuyorum. Özellikle bu ilişkilerimize köklü derinlik kazandıran, temsilcimiz, büyük görevler icra eden, işbirliğimizin güçlenmesinde başrol görevi üstlenen Fahri Konsolos Osman Şahbaz Beye teşekkür ediyorum. Bu güzel ilişkilerimizi destekleyen Kayseri’li tüm yöneticilerinize saygı ve selamlarımı iletiyorum. Şimdi size güzel bir haber vermek istiyorum, THY’nın Budapeşte’ye günde üç uçuşu bulunuyor. Haziran ayı itibari ile günde 4 uçuşa çıkacak. ” dedi.
Ayrıca Macaristan Cumhurbaşkanı Dr. Áder János’un 13 Mart’taki Türkiye ziyaretlerindeki organizasyona davet etti.

Vali Orhan Düzgün ziyaretteki konuşmasında” İlişkilerimizin derinliği, köklü bir geçmişe sahip Macaristan’ın Büyükelçisi Gábor Kiss’i Başkonsolosluğu döneminde ve Büyükelçiliğe yeni başladığı dönemde ilk ziyaretini Kayseri’ye gerçekleştirmişti. İadei ziyaret ve yeni görevi hayırlı olsun. Macaristan ve Kayseri arasında turizm ve ticari ilişkilerini geliştermek istiyoruz. Erciyes ve Kapadokya’nın güçlerini birleştirerek bölgenin turizm potansiyelini artırmak, bölgedeki pastayı büyütmek, sinerjiyi artırmak istiyoruz. Kayseri ile Macaristan arasındaki ilişkileri böyle etkili ve güzel boyuta taşıyan fedakarca gayret gösteren Fahri Konsolos Osman Şahbaz Beye çok teşekkür ediyoruz. Bu ziyaretimiz İnşallah yeni kapıların açılmasına imkan sağlayacaktır. Önümüzdeki süreçte yeniden Kayseri’de görmekten büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Fahri Konsolos Osman Şahbaz konuşmasında ” İç Anadolu’nun tarih, turizm, sanayi ve üniversite şehri Kayseri’miz ile Macaristan’ın bu derece yakınlaşmasına vesile olan, inisiyatif alan tüm dostlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum. Türkiye’ye gelişlerinde Macarlara vizenin kaldırılmış olmasıyla %23 daha fazla turistin ülkemize geldiğini biliyoruz. İnşallah bu gelen Macarların Kayseri’yi ziyaret etmeleri için gayret sarfedeceğiz” dedi.

Vali Düzgün’e ziyaret anısına Türkiye’de bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır diyerek, Macaristan’ın sembollerinden Herrend porselen kahve fincanı takdim etti. Vali Düzgün’de İç Anadolu Bölgesine has bir çömlek takdim etti.

770290cookie-checkMacar Büyükelçi’ye ziyaret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.