‘Mahalle namusu Nazi komşuya emanet’

“Mahallemize geldik, lütfen artık peşimi bırakın!” biçiminde eskiden şakası yapılan genç kız söylemine, şimdi ırkçı ve cinsel nefret karıştı. ABD’li Neo-Naziler mahallenin namus bekçiliğine de hazır olduklarını, kan dökerek ortaya koydular.

Florida’nın New Port-Richey kentinde, Patricia Wells adlı beyaz bir kadın hem zenci erkek arkadaşı olduğu için, hem de 17 yaşındaki oğlunun eşcinsel olması nedeniyle Nazi komşusu tarafından evinde silahlı saldırıya uğradı. Gece yarısı Nazi eve saldırdığında, Wells’in erkek arkadaşı ile oğlu o sırada evde bulunmuyordu. Ancak bir rastlantıyla o saatte orda olan, aile dostlarından 17 yaşındaki Kristopher King adlı bir başka genç çocuk, saldırgan tarafından bıçakla ağır biçimde yaralandı. Komşusunun eşcinsel oğlu sanısıyla yaralanan King’in durumu ciddiyetini koruyor. 45 yaşındaki Bayan Wells’in ise hayati tehlikeyi atlattığı, ancak hastanede gözlem altında tutulduğu bildirildi. Saldırgan olaydan sonra, yaralıları evde rehin tutarak polise direnince, ancak özel ekiplerin eve baskını sonunda yakalanabildi. Nazi’nin arama yapılan evindeyse, sonradan çok sayıda ağır silah ele geçirildi.

Mahallenin namusu adına, yüzüne gaz maskesi takmış olarak komşu eve saldıran Nazi’nin adı, polis tarafından henüz basına açıklanmadı. Nazi komşunun bir süreden beri Patricia Wells’i ve adı açıklanmayan eşcinsel oğlunu, beyaz hıristiyanlara yakışır biçimde “namuslu olmaya” çağırdığı, ardından da ölümle tehdit ettiği öğrenildi.

 Polise yapılan uyarılara karşın, Nazi tehdidin sürmesi ve saldırının sonunda gerçekleşmesi, olayın dikkat çeken bir başka yönü oldu. Namus bekçisinin Neo-Nazi gizli örgütüyle bağlantılı olduğu, bunu gizlemeyip ulu orta her yerde açıkladığı, hatta evinin bahçesinde gamalı haç bayraklarını astığı biliniyordu.

Neo-Nazi saldırısından sonra, yaralıları rehine alıp 3 saat süreyle direniş gösteren, Federal polisin SWAT adlı özel güvenlik güçlerince sağ yakalanan zanlının ilk ifadesinin ardından, ona yardımcı olmak ve taammüt ettirmek suçlarıyla bir başka Nazi daha tutuklandı.
Florida Eyaleti’nin, Pasco adıyla bilinen bu bölgesindeki New Port-Richey sakinleri, kentin bir süreden beri Amerikan Nazi Partisi üyelerince âdeta istilâ edildiğini, sokakların birer kurtarılmış bölge durumuna getirildiğini açıkladılar. FBI siyasi yönü olan saldırı nedeniyle bölgede Nazi etkinlikleri üzerinde soruşturmayı derinleştirirken, yerel gazetelerde “Burası Nazi Cenneti mi?” başlıklı haberler göze çarptı.

FOTOĞRAF: ABC-Tv’den alındı

1125790cookie-check‘Mahalle namusu Nazi komşuya emanet’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.