Mahkumları ‘bakamıyoruz’ diye bırakacaklarmış

Eyalet hapishanelerinde mahkûmlara yatacak yer bulamayan yetkililer sonunda Eyalet Senatosu’ndan bir tasarı geçirerek af çıkartmaya hazırlanıyorlar.

ABD’de en çok mahkûm Kaliforniya’da bulunuyor ve Eyalet yönetimi hapishanelerde yer kalmadığından başka eyaletlerde kiralık hapishanelere bir süredir kendi mahkûmlarını gönderiyordu. Komşu eyaletlerden Nevada, Utah ve Arizona, Kaliforniyalı mahkûmlara geçici ev sahipliği yapmakta, bu ticaretten para kazanmaktaydı.

Eski Hollywood film aktörü Arnold Schwarzenegger’in yönetimindeki Kaliforniya Eyalet hükümeti, bu yılın sonuna kadar en az 7 bin civarında mahkûmu serbest bırakacak. Böylece, son yıllarda patlayan suç oranına bağlı olarak hapishanelerde artan nüfusun bütçe üzerindeki yükünün azaltılacağı umut ediliyor.

Bununla beraber, karara muhalif olan kamuoyu ve basındaki yorumculara göre, sokağa bırakılanların birçoğu “yakın zamanda tekrar serserilik yaparak toplumun huzurunu kaçıracağından” alınan bu karar tehlikeli ve yanlış sonuçlar verecektir.

Terminatör rolüyle vurdulu-kırdılı filmlerde ünlenen Avusturya asıllı Eyalet Valisi A.Schwarzenegger’in hukuk ve sosyal politika danışmanlarıyla birlikte yaptığı açıklamalara bakılırsa, sokağa salınacak suçluları “içerde tutmaktansa” onların peşine polis takmanın daha ucuza geleceği hesaplanmaktadır. Vali Schwarzenneger yönetiminin, Türkiye büyüklüğündeki eyalete dağılacak mahkûmları izlemek üzere ek polis istihdam edeceği yönünde basında yer alan haberler de bu açıklamalara bir kanıt sayıldı.

1499910cookie-checkMahkumları ‘bakamıyoruz’ diye bırakacaklarmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.