Malatyalı işadamları Londra’daydı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk- İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TBCCI) işbirliğinde gerçekleşecek geziye 15 işadamı katıldı…

BÜYÜKELÇİ’Yİ ZİYARET

Malatyalı işadamları 18 Nisan’da Büyükelçi Ahmet Ünal Çeviköz’ü ziyaret etti ve Ticaret Müşaviri Yavuz Mollasalihoğlu tarafından düzenlenecek bilgilendirme toplantısına katıldı. Ticaret Baş müşaviri Yüksel Akça, TBCCI Başkanı Av. Emma Edhem’in de bulunduğu ziyarette, Malatyalı işadamları bölgelerindeki ekonomik gelişmeleri ve dış ticarete yönelik fırsatları anlattılar.

Çeviköz de, işadamlarının dışa açılımda çaba göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek büyükelçilik olarak gereken desteği vereceklerini söyledi. Büyükelçi, Malatya kayısısının eşsiz ve tekil bir ürün olduğunu belirterek işlenerek katma değeri olan ürünlerin yeni aroma arayışındaki dünya piyasasına açılmasının Malatya ve dolayısıyla Türkiye ekonomisine katkı sunacağını sözlerine ekledi.

PROTOKOL İMZALANDI

İşadamları 19 Nisan’da da TBCCI’da Londra’daki işadamlarıyla ikili görüşmeler yapacak ve kurumlar arasında protokolün imzalanma törenine katıldı. Başkan Edhem, Malatyalı işadamlarıyla işbirliğinin sinerji yaratacağını vurgulayarak karşılıklı iş fırsatlarının değerlendirilmesi için eşgüdümlü çalışmanın süreceğini söyledi.

AKŞAHİN’E PLAKET

İşadamları öğleden sonra da Kuzey Londra’da Kervan Restoran’da toplum üyesi işadamlarıyla biraraya geldiler… İşadamları gezinin organizasyonu ve Malatya ekonomisine katkı sunan Akşahin’e plaket vererek teşekkürlerini sundu.

Malatya kökenli işadamı olan Akşahin de uzun yıllar Londra’da yaşamasına karşı Malatyalılığını unutmadığını vurgulayarak “Onlarca ödül ve plaket aldım ama Malatyalı hemşehrilerimin plaketlerinin bende özel bir yeri var” dedi. İşadamlarının dışa açılma çabalarını olumlu ve yerinde bir gelişim olarak değerlendiren Akşahin, her türlü desteği sunmayı sürdüreceğini belirtti.

847660cookie-checkMalatyalı işadamları Londra’daydı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.